Marmalade



Marmalade és una banda escocesa de pop rock originada a l'extrem est de Glasgow, formada originalment el 1961 com The Gaylords, i després anunciada com Dean Ford i The Gaylords, gravant quatre senzills per a Columbia (EMI). El 1966 van canviar el nom de la banda a The Marmalade, i van ser acreditats com a tals en tots els seus llançaments posteriors gravats amb CBS Records i Decca Records fins al 1972. El seu major èxit a les llistes va ser entre 1968 i 1972, col·locant deu cançons a la llista de singles del Regne Unit. , i molts territoris d'ultramar, inclosos els èxits internacionals "Reflections of My Life", que va assolir el número 10 a la llista Billboard Hot 100 dels EUA i el número 3 a la llista del Regne Unit el gener de 1970, i "Ob-La-Di, Ob-La- Da", que va encapçalar les llistes del Regne Unit el gener de 1969, el grup es va convertir en el primer artista escocès a encapçalar aquesta llista.


Els membres originals van començar a allunyar-se a principis de la dècada de 1970, cosa que va fer que la banda abandonés Decca el 1972. El 1973 la primera formació evolucionada de la banda es va unir a EMI Records i amb el seu primer llançament discogràfic es va conèixer simplement com Marmalade] Tots els llançaments discogràfics posteriors. estan acreditats de la mateixa manera.


Graham Knight (un membre en curs de la formació anterior a Marmalade "Dean Ford and The Gaylords") va romandre fins al setembre de 2010. La banda encara existeix, amb moltes formacions més evolucionades, inclosa la vocalista Sandy Newman, membre des de 1975, que recorre el circuit de la nostàlgia. .

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila