Roger Daltrey



Roger Harry Daltrey CBE (nascut l'1 de març de 1944) és un cantant, músic i actor anglès. És cofundador i cantant principal de la banda de rock The Who.


Les cançons d'èxit de Daltrey amb The Who inclouen "My Generation", "Pinball Wizard", "Won't Get Fooled Again", "Baba O'Riley" i "You Better You Bet". Va començar la seva carrera en solitari el 1973, mentre encara era membre de The Who. Des de llavors ha publicat deu àlbums d'estudi en solitari, cinc àlbums recopilatoris i un àlbum en directe. Els seus èxits en solitari inclouen "Giving It All Away", "Walking the Dog", "Written on the Wind", "Free Me", "Without Your Love" i "Under a Raging Moon".


The Who són considerades una de les bandes de rock més influents del segle XX i han venut més de 100 milions de discos a tot el món. Com a membre de la banda, Daltrey va rebre un premi per a tota la vida de la indústria fonogràfica britànica el 1988 i de la Fundació Grammy el 2001. Va ser inclòs al Rock and Roll Hall of Fame el 1990 i al UK Music Hall of Fame. el 2005. Ell i Pete Townshend van rebre els honors del Kennedy Center el 2008 i el premi George i Ira Gershwin per a la seva trajectòria musical a la UCLA el 21 de maig de 2016. Daltrey també ha estat actor i productor de cinema, amb papers en pel·lícules, teatre i televisió. . Els oients de Planet Rock el van votar com la cinquena millor veu del rock el 2009, i el 2010 va ocupar el lloc 61 de la llista de Rolling Stone dels 100 millors cantants de tots els temps.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila