Terry Oldfield



Terence Oldfield (nascut el 12 d'agost de 1949) és un compositor anglès i germà de Sally i Mike Oldfield.

Nascut a Palmers Green, al nord de Londres, Oldfield i els seus germans es van criar en la fe catòlica romana de la seva mare, Maureen. Oldfield va passar la seva infantesa en part a Dublín i en part a Reading, Berkshire. Més tard va assistir a l'escola Douai, una escola del monestir benedictí i també va passar uns quants trimestres a l'escola d'oratori de Woodcote, Oxfordshire. Les seves primeres experiències musicals van ser en la infinitat de clubs de folk que van sorgir al Regne Unit a finals dels anys 60 i principis dels 70, escoltant cançons de Leonard Cohen, Bert Jansch, John Renbourn i Bob Dylan.


Oldfield va deixar l'escola als 16 anys per viatjar pel món i va treballar com a roadie per a diverses bandes com The Byrds. Durant una llarga estada a l'illa grega d'Hydra, va agafar el seu primer instrument musical, la flauta. "Crec que va ser aprendre a tocar d'aquesta manera, sense cap guia formal, el que em va permetre desenvolupar la capacitat de compondre música. Vaig passar molts dies feliços improvisant melodies i descobrint escales i arpegis per mi mateix, i aviat vaig començar a ensenyar-me a escriu aquestes coses". L'única formació musical formal de Terry va ser a Agra, Índia, on va passar una estona aprenent a tocar el tabal.


A principis de la dècada de 1970, Terry i el seu germà Mike van formar una banda anomenada 'Barefoot' (o 'Barefeet') tocant rock'n'roll a col·legis i clubs de tot el Regne Unit. Mike posteriorment va gravar el gran èxit Tubular Bells i Terry va tocar la flauta en l'actuació en directe al Queen Elizabeth Hall, el 25 de juny de 1973 a Londres.


Terry també apareix als àlbums de Mike Hergest Ridge (vent fusta – sense acreditar), Ommadawn (pan-pipes) i àmpliament a Incantations (flauta).

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila