Paolo Nutini

 


Paolo Giovanni Nutini (Paisley, Escòcia; 9 de gener de 1987) és un cantautor escocès.


Entre les seves influències s'inclouen David Bowie, Damien Rice, Oasis, Beatles, U2, Van Morrison, Pink Floyd i Fleetwood Mac.


El seu pare és d'ascendència italiana, de Barga, Toscana i la seva mare és de Glasgow, tot i que la família del pare viu a Escòcia des de fa quatre generacions.


La seva gran oportunitat va arribar quan va assistir al concert que David Sneddon oferia pel retorn a la seva ciutat natal de Paisley a principis de l'any 2003. Sneddon s'havia endarrerit, i com el guanyador d'un concurs pop improvisat, a Nutini se li va permetre interpretar un parell de cançons mentre esperaven. Una reacció favorable de la multitud va impressionar un altre membre de l'audiència, que es va oferir a treballar com a mànager.


El conegut periodista del Daily Record, John Dingwall, el va veure presentant-se a la Queen Margaret Union, i el va convidar a presentar-se en viu a la BBC Radio d'Escòcia. Als seus escassos 17 anys, es va mudar a Londres, i es presentava regularment al pub Bedford a Balham tot i ser molt jove per beure legalment. Altres presentacions a ràdio i televisió van seguir, incloent dos tocs acústics a Radio London i el Hard Rock Cafe, i com a teloner d'Amy Winehouse i KT Tunstall.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila