Francisco Céspedes



Francisco Fabián Céspedes Rodríguez (Santa Clara; 28 de febrer de 1957) és un cantautor i músic cubà-mexicà.


Va saltar a la fama el 1998, amb el seu àlbum debut d'estudi en solitari Vida loca, melodies que van des de la balada al bolero amb un toc jazz.


Francisco Fabián Céspedes Rodríguez va estudiar Medicina a la facultat de Ciències Mèdiques de l'Havana, però estant ja cursant l'especialitat de Medicina Interna, li va sorgir l'oportunitat de dedicar-se completament a la música, canviant el fonendoscopi pel micròfon i ho va fer. Durant diversos anys, va formar part d'algunes agrupacions cubanes com el grup de Pucho López (amb què va visitar Espanya per primera vegada a principis de la dècada de 1990) i l'Orquestra Cubana de Música Moderna, agrupació amb què cantava temes tant de la seva autoria com de "feeling" —un moviment de música que va sorgir a Cuba, el qual és una barreja de bolero amb jazz i amb què es van estar presentat al llarg del seu país—, per finalment arribar a Mèxic, on decideix radicar i nacionalitzar-se mexicà per després iniciar una reeixida carrera musical.


El 1993, quan Luis Miguel es trobava seleccionant els temes que formarien part del seu àlbum Àries, aquest va decidir incloure la cançó d'autoria de Francisco Céspedes titulat “Pensar en tu”, una de les cançons més importants d'aquest disc, iniciant així la seva primera etapa dins de la música com a compositor. Un altre tema de Francisco Céspedes cantat per Luis Miguel el 1996 va ser: "Què tu te'n vas", mateix que va formar part de l'àlbum Res no és igual.


Va participar com a solista al Festival de Vinya del Mar 1997, representant Mèxic amb "Parlo de tu", una cançó que havia escrit a Cuba anys enrere i amb la qual va aconseguir el segon lloc en tan famós festival llatinoamericà.


Després de l'èxit al festival, Francisco Céspedes va aconseguir gravar el 1997 el seu primer àlbum com a solista: Vida loca. Hi mostrava totes les vivències que havia tingut en els últims anys, aconseguint un disc ple de sensibilitat i amor que es va convertir en un dels més reeixits a Mèxic, Espanya, els Estats Units, Xile i Perú.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila