21 de Desembre


Tal dia com avui de ...

1940.

Neix Frank Zappa, a Baltimore, Maryland, (Estats Units). Cantant, guitarrista i compositor de rock. És una de les figures essencials de la història del rock and roll, perquè és un dels seus creadors més irredents, experimentals i inquiets. Va morir el 1993.


1942.

Neix Carla Thomas, a Memphis, Tennessee (Estats Units). Cantant de soul, filla del padrí Rufus Thomas. Va debutar a l'arrencada de la dècada dels seixanta, cantant al costat del seu pare, per, immediatament, començar a gravar els seus propis discos, al segell Satellite, que es va transformar en el mític Stax, un dels bressols del soul. També va gravar duos amb Otis Reeding.


1946.

Neix Carl Wilson, a Hawthorne, Califòrnia (Estats Units). Guitarrista i vocalista des del principi de The Beach Boys, va agafar les regnes del grup quan, a mitjans dels anys seixanta al seu germà Brian Wilson li assetjaven els problemes mentals. Va gravar dos discos en solitari durant la dècada dels vuitanta: “Carl Wilson” (1981) i “Youngblood” (1984). Va morir el 1998.


1947.

Neix Paco de Lucía (de nom real Francisco Sánchez Gómez), a algesires, Cadis (Espanya). Està considerat el guitarrista de flamenc més gran de tots els temps, un innovador que va saber aproximar-se a altres gèneres sense complexos, però sabent mantenir sempre l'essència del seu art. Va col·laborar amb músics de jazz i de rock i va aconseguir mantenir-se allunyat de la dimensió estratosfèrica de la seva pròpia llegenda, que d'alguna manera va començar a forjar-se amb el disc “Fuente y caudal” (1973), que incloïa la popularíssima rumba 'Entre dos aguas' . Entre les seves gires i enregistraments destaquen les realitzades, en diferents períodes, juntament amb els guitarristes Al Di Meola i John McLaughlin i que van revolucionar mig món. Va morir el 2014.


1952.

Neix Manolo Tena, a Madrid (Espanya). Cantant, guitarrista i compositor de pop rock. Ha estat membre de Cucharada i Alarma!!! A la seva trajectòria en solitari, va obtenir un enorme èxit amb el seu disc “Sangre española”, del 1992. Va morir l'abril del 2016.


1960.

Neix Loquillo (de nom real José María Sanz), a Barcelona (Espanya). Va iniciar la seva carrera professional el 1980 amb el disc “Los tiempos están cambiando”. Ja al capdavant de la seva pròpia banda, els Trogloditas, va collir enormes èxits durant els anys vuitanta.


1992.

Mor Albert King, d'una fallada cardíaca, a Memphis. Tenia 69 anys. Essencial guitarrista de blues, la seva influència és tanta, o més, com la de B.B. King. En molts aspectes, va definir el so de la guitarra elèctrica de blues, sent essencial per a molts dels guitarristes britànics dels anys seixanta.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila