18 de Març



 Tal dia com avui de ...


1941.

Neix Wilson Pickett, a Prattville, Alabama (Estats Units). Va ser un dels déus indiscutibles del gènere, en el seu vessant més cru i meridional.


1951.

Neix Bill Frisell, a Baltimore, Maryland (Estats Units). Essencialment guitarrista de jazz, s'ha internat al pop i les músiques ètniques i avantguardistes. Ha col·laborat amb músics com Elvis Costello, Marianne Faithful, John Zorn o Ginger Baker.


1959.

Neix la cantant pop Irene Cara, a Nova York. Va aconseguir notorietat al començament dels anys vuitanta en col·laborar a la banda sonora de la pel·lícula “Flashdance”. El seu darrer disc és de 1987.


1977.

S'edita el primer single de The Clash, White riot.


1978.

Els Bee Gees arriben al número u a la llista de Billboard (Estats Units) amb ‘Night fever’; al top deu també hi ha 'Stayin' alive' i 'How deep is your love', que ja van ser número u en setmanes anteriors. Els tres temes pertanyen a la banda sonora de “Febre del dissabte nit”(“Saturday night fever”). L'últim grup que va tenir tres cançons alhora al top deu van ser els Beatles.



1991.

Es posa a la venda el doble àlbum (també es publica en vídeo) del grup madrileny Burning “En directo”. Gravat en viu el mes de desembre de 1990 a la sala Universal Sud de Madrid, compta amb convidats com Miguel Ríos, Joaquín Sabina, Rosendo, Loquillo, Los Secretos i Antonio Vega.


2001.

Mor John Phillips, a Los Angeles, d'un atac de cor. Cantant guitarrista i compositor de Mamas and The Papas. Va ser l'autor de cançons com 'Califòrnia dreamin', 'Monday monday', 'San Francisco' (popularitzada per Scott McKenzie)… El 2001 va publicar el seu últim àlbum, Phillips 66.


2008.

Es publica Reconstrucción, cinquè àlbum de Deluxe (Xoel López).


2009.

Mor el pianista i cantant de blues de Nova Orleans Eddie Bo (de nom real Edwin Joseph Bocage), als 79 anys, com a conseqüència d'un atac de cor.


2011.

Mor Jet Harris, a casa seva de Winchester, Hampshire (Anglaterra) a causa d'un càncer de coll. Tenia 71 anys. Va ser baixista del grup instrumental The Shadows.


2016.

Iggy Pop publica Post Pop Depression, àlbum gravat juntament Josh Homme (de Queens Of The Stone Age i Eagles of Death Metal), que a més s'encarrega de la producció.


2017.

Mor el cantant, compositor i guitarrista Chuck Berry, als 90 anys. Considerat un dels pares del rock and roll.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila