19 de Març


 Tal dia com avui de ...

1919.

Neix Lennie Tristano, a Chicago, Illinois (Estats Units). Pianista i compositor de jazz, cec des de petit, va ser un dels grans innovadors del gènere. Va morir el 1978.


1930.

Neix Ornette Coleman, a Fort Worth, Texas (Estats Units). Saxofonista i compositor del jazz més avantguardista i experimental es va capbussar al free jazz on va destacar com un dels creadors més revolucionaris del jazz.


1953.

Neix Ricky Wilson, a Athens, Geòrgia. Guitarrista de B-52's, exponents de la new wave nord-americana.



1959.

Neix Terry Hall, a Coventry (Anglaterra). Cantant del grup de ska Specials. Des del 1995 també grava en solitari.



1962.

Bob Dylan publica el seu primer àlbum: “Bob Dylan”. Selecció de cançons folk de diversos autors, juntament amb dues composicions del mateix Dylan: “Talkin' New York” i l'homenatge a Woody Guthrie “Song to Woody”.


1976.

Mor Paul Kossoff, a Nova York, per error cardíac, durant un vol. Guitarrista del grup britànic de blues-rock Free.


2007.

Mor el cantant de R&B i soul Luther Ingram, d'una fallada cardíaca, a Belleville, Illinois (Estats Units). El seu tema més conegut és la balada del 1972 “(If loving you is wrong) I don't want to be right”.


2013.

Es posa a la venda el disc de Kiko Veneno “Sensación tèrmica”.


2021.

Teo Cardalda publica “Claves líricas. Nueve poemas musicalizados de D. Ramón Mª del Valle-Inclán” , un àlbum en què musicalitza nou poemes de l'escriptor, dramaturg i poeta Ramón María de la Vall-Inclán.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila