22 de març



 Tal dia com avui de...

1942.

Neix Jorge Ben Jor (de nom real Jorge Duíli Lima Meneses, abans conegut com Jorge Ben), a Rio de Janeiro (Brasil). Fusiona la música brasilera amb soul, funk i ritmes africans.


1943.

Neix Keith Relf, a Richmond (Regne Unit). Va ser cantant del grup de blues-rock The Yardbirds, on també exercia d'harmonicista. Va morir el 1976.


1943.

Neix George Benson, a Pittsburgh, Pennsilvània (Estats Units). Guitarrista i cantant de jazz. Va iniciar la seva activitat als anys seixanta; posteriorment ha evolucionat cap a un jazz molt comercial i proper al pop, va aconseguir grans audiències des de finals dels anys setanta.



1959.

Neix a Buenos Aires, Argentina, Alejo Stivel. El 1976 s'instal·la a Madrid, i l'any següent comença a gravar com a vocalista del grup de rock Tequila, que aconsegueix un èxit immediat i va ser essencial per redefinir el rock espanyol al final de la dècada dels setanta. El 2011 va iniciar la seva carrera solista amb l'àlbum “Decíamos ayer”.


 


1963.

S'edita a Gran Bretanya el primer àlbum dels Beatles: “Please please me”. Integrat pels dos singles previs (Please please me i Love me do) i deu temes nous registrats en un dia, l'11 de febrer d'aquest mateix any. El pop mundial canviaria del tot.


1965.

Bob Dylan publica “Bringing it all back home”, el cinquè elapé, compost d'una cara elèctrica (l'A) i l'altra acústica.


1966.

S'edita en single la cançó Wild thing, del grup britànic The Troggs.



2008.

Mor el músic cubà Israel Cachao López, com a conseqüència d'una malaltia renal, a Miami (Estats Units). Tenia 89 anys.


2011.

Els Strokes publiquen el disc “Angles”, produït per Albert Hammond, pare del guitarrista de la banda.


2013.

Mor Bebo Valdés a Suècia. Tenia 94 anys. Pianistia i compositor, Valdés va néixer el 1918 a Quivicán (Cuba). El 1952, Norman Granz li va produir un disc pioner del jazz afrocubà, que va comptar amb la veu de Benny Moré. Després de l'arribada al poder de Fidel Castro, va abandonar Cuba, el 1960, on va quedar el seu fill Chucho, de 19 anys. A l'exili, primer va treballar a Mèxic, amb el bolerista xilè Lucho Gatica, i durant anys es va guanyar la vida com a pianista d'hotel. Instal·lat a Suècia, Paquito D’Rivera el va rescatar el 1994, produint-li el disc “Bebo Rides again”. Després, el 2002, Fernando Trueba li va produir “Lágrimas negras”, gravat al costat del cantaor Diego el Cigala. Això ho va treure definitivament del semianonimat de dècades, duent a terme diverses gires internacionals. Finalment també va arribar la reconciliació amb el seu fill Chucho.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila