Emerson, Lake & Palmer



Emerson, Lake & Palmer (també coneguda com ELP) va ser una banda anglesa de rock progressiu i rock simfònic formada a Londres l'abril de 1970, que va aconseguir la seva màxima popularitat en la dècada de 1970, venent més de 48 milions de discos i realitzant concerts multitudinaris.


Dins de l'explosió del rock progressiu a la Gran Bretanya de finals dels anys 1960, Emerson, Lake & Palmer es va convertir en un dels noms més significatius i de major èxit comercial pel so caracteritzat per una amalgama de rock i música clàssica incloent elements de jazz i les melodies de l'orgue Hammond, el sintetitzador Moog i el piano, que posava de manifest el talent instrumental dels seus protagonistes. El tercet estava compost per tres coneguts artistes de l'escena musical: el teclista Keith Emerson (provinent de The Nice), el baixista, guitarrista i cantant Greg Lake (provinent de King Crimson) i el bateria Carl Palmer (provinent d'Atomic Rooster).


La banda va cobrar protagonisme després de la seva actuació al Festival de l'Illa de Wight l'agost de 1970. L'espectacularitat dels seus enregistraments i directes els van posar a l'altura dels grups més destacats de la seva època. El trio, al mateix temps, va preparar el camí a altres bandes de rock progressiu per a la difusió del gènere, passant d'una mena de gueto musical inicial a convertir-se en un fenomen popular radiofònic.


L'11 de març de 2016, Keith Emerson es va suïcidar d'un tret al cap a la seva casa de Santa Monica. Nou mesos després, el 7 de desembre, Greg Lake va morir a causa del càncer, posant fi a la història de la banda.


Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila