Panic! at the Disco



Panic! at the Disco és un grup nord-americà de rock format a Las Vegas el 2004 per Ryan Ross i Spencer Smith. Després de diversos canvis en la seva formació, des del 2015 està integrat únicament pel cantant Brendon Urie, a qui a les gires acompanyen Nicole Row en baix, Mike Naran en guitarra i Dan Pawlovich en bateria. Després de gravar les primeres maquetes mentre es trobaven encara a la secundària, el 2005 van publicar el seu primer àlbum d'estudi, A Fever You Can't Sweat Out. Encoratjat pel senzill I Write Sins, Not Tragedies, el disc va ser certificat doble platí als Estats Units. El 2006 Brent Wilson va ser acomiadat i Jon Walker ho va substituir com a baixista.


Influenciat per grups de la dècada de 1960 com The Beatles, The Zombies i The Beach Boys, i precedit pel senzill Nine in the Afternoon, la banda va publicar Pretty.Odd. al març de 2008. El seu segon treball discogràfic va marcar una diferència significativa en el seu so respecte al primer i els seus integrants el van descriure com a «més orgànic i més suau» que A Fever You Can't Sweat Out. Després de la seva publicació, Ross i Walker es van retirar del grup per seguir les seves pròpies carreres, pel que fa a Panic! at the Disco va quedar amb només dos integrants, Urie i Smith. Com a duo, van editar el senzill «New Perspective», i van contractar Dallon Weekes (baix) i Ian Crawford (guitarra) perquè els acompanyessin durant les presentacions en viu.


Panic! at the Disco va llançar el seu tercer àlbum d'estudi, Vices & Virtues, el 2011, que va ser gravat únicament per Urie i Smith juntament amb els productors John Feldmann i Butch Walker. El 2013 Dallon Weekes es va convertir en membre oficial i el grup va publicar el seu quart àlbum, Too Weird to Live, Too Rare to Die!. El 2015, després de la sortida de Smith per la seva addicció a l'alcohol, Urie va començar a gravar el cinquè disc, Death of a Bachelor, com a veu.


Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila