Bad religion




Bad Religion és una banda nord-americana de punk rock fundada el 1980 al sud de Califòrnia per Greg Graffin (veu), Jay Bentley (baix), Jay Ziskrout (bateria) i Brett Gurewitz (guitarra), a la qual se li adjudica haver guiat el ressorgiment del punk rock al mainstream, així com haver influenciat al llarg de la seva trajectòria un gran nombre de músics del punk i del rock.


La banda ha comptat amb diferents alineacions al llarg dels seus anys d'existència, i Graffin és l'únic membre que ha estat constant; no obstant, la banda compta al segle XXI amb tres dels seus membres originals: Greg Graffin, Brett Gurewitz i Jay Bentley.


Ha llançat disset àlbums d'estudi, dos EP, tres àlbums compilatoris, un àlbum en directe i tres DVD. El seu àlbum Suffer ha estat valorat per alguns crítics com l'àlbum de punk rock més rellevant de tots els temps, encara que mai va tenir un lloc de popularitat a la llista Billboard. El 1993 la banda va aconseguir un lloc de cartellera amb el seu àlbum Recipe for Hate, aquest esdeveniment els va donar fama mentre els va assegurar el lloc número 14 de la llista Heatseekers de la Billboard d'aquell any. El seu major èxit va venir amb Stranger than Fiction el primer àlbum amb què van aconseguir el disc d'or als Estats Units, desprenent-se d'ell reconeguts singles com a «21st Century (Digital Boy)» i «Infected». La banda es va mantenir aconseguint èxits de manera més discreta a la seva nova discogràfica, Warner, sense Brett Gurewitz, que es retirés el 1994 per motius personals. El 2001 va ser un any important per a la banda ja que va marcar la tornada de Gurewitz i el retorn de Bad Religion a Epitaph, discogràfica de música independent de la qual és el propietari. Des d'aquest “renèixer” per a la banda, s'ha mantingut amb la mateixa alineació durant més de deu anys seguits i cinc àlbums.


Són coneguts particularment pel seu sofisticat ús de l'estil, metàfora, vocabulari, ús d'icones i harmonies vocals (els denominats per la banda com a oozin' aahs); això darrer consagrant-los com a pioners del naixent hardcore melòdic. Les seves lletres acostumen a ser reflexives al voltant de sentiments personals, ideologies de vida i responsabilitat social.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila