Booker T. & the M.G



Booker T. & the M.G.'s és una agrupació instrumental de música soul, rock i R&B, molt popular entre els anys 1960 i 1970. Se'ls associa habitualment amb la companyia discogràfica Stax Records, i se'ls considera part del subgènere anomenat "Memphis soul". Va ser un dels primers grups de la música popular integrats per músics de diferents races. A la banda se la coneix sobretot pel seu èxit musical de 1962, la peça de rock instrumental Green Onions.


Els integrants originals del grup van ser Booker T. Jones (òrgan i piano), Steve Cropper (guitarra), Lewie Steinberg (baix) i Al Jackson, Jr (bateria). Donald "Duck" Dunn va substituir Steinberg al baix el 1965 i des de llavors ha estat a la banda. Després de 1975, en morir Al Jackson Jr., els bateristes Willie Hall, Anton Fig, Steve Jordan i Steve Potts van anar incorporant-se al grup en diverses etapes.


El 1992, Booker T. & The M.G.'s van ser inclosos al Saló de la Fama del Rock, el 2004 la revista Rolling Stone va situar el grup al lloc número 93 de la seva llista 100 Greatest Artists of All Time2 i el 2007 van rebre el Grammy Lifetime Achievement Award.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila