Four Tops



Els Four Tops és un quartet nord-americà actiu des de 1954; pioner del so Motown, mantindria la seva alineació intacta per més de quatre dècades, fins a la successiva mort de diversos dels seus integrants que posteriorment van ser reemplaçats. (Sugar Peu Honey Bunch), que van aconseguir el primer lloc a la Billboard Hot 100.


Levi Stubbs, Renaldo Obie Benson, Lawrence Payton i Abdul Duke Fakir2 van fundar el grup i van començar a cantar junts a l'escola secundària a Detroit, Michigan, originalment va portar el nom de The Four Aims, però el 1956 van canviar el seu nom a Four Tops per evitar ser confosos amb els Ames Brothers.1 Aquest mateix any van gravar el seu primer senzill "Kiss Me Baby", amb la disquera Chess Records. A més, en els seus primers anys van comptar amb el suport de Billy Eckstine, qui va fungir com el seu mentor. Posteriorment van gravar senzills per a les cases discogràfiques Red Top, Columbia Records i Riverside Records.


Finalment, el 1964 van signar amb la casa Motown, a la divisió de jazz, però poc després van començar a treballar amb el llegendari trio compositor Holland-Dozier-Holland, amb els quals van gravar el seu primer èxit “Baby I Need Your Loving” que es col·locaria a Top 20 de les llistes d'èxits. Va ser durant el període entre 1964 i 1967 que van tenir els seus més grans èxits, entre ells I Can't Help Myself (Sugar Peu, Honey Bunch), It's The Same Old Song, Shake Me, Wake Me (When It's Over)”, “Reach Out I'll Be There”, “Standing In The Shadows Of Love” i “Bernadette”. En 1972, quan el segell discogràfic es va mudar a Los Angeles, Four Tops va signar amb ABC/Dunhill Records1 on gravarien èxits com “Ain't No Woman (Like The One I've Got)” i “When She Was My Girl”.


El 1990 van entrar al Saló de la Fama del Rock3 i la revista Rolling Stone va ubicar el grup al lloc 79 de la seva llista dels 100 millors artistes de tots els temps.


Encara que actualment tres membres del quartet original han mort, Four Tops segueix presentant-se amb el tenor Abdul "Duke" Fakir i tres noves addicions.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila