Frankie Valli & The Four Seasons



The Four Seasons és una banda nord-americana de rock i pop que va tenir èxit internacional durant les dècades dels anys 60 i anys 70. El 1960, la banda coneguda com The Four Lovers va canviar el nom en The Four Seasons, amb Frankie Valli com a cantant principal, Bob Gaudio als teclats i veus de tenor, Tommy DeVito a la guitarra principal i veu de baríton i Nick Massi al baix elèctric i veus greus.


Mentre cantants, productors i músics han entrat i sortit de la banda, Gaudio i Valli han sigut els referents dels enregistraments. Gaudio ja no toca en directe, i va deixar Valli com l'únic membre de la banda des del seu inici que forma part de les gires a partir de 2017.


The Four Seasons va ser una de les dues úniques bandes nord-americanes (l'altra foren els Beach Boys) a gaudir d'un gran èxit a les llistes abans, durant i després de la Invasió Britànica. La formació original de la banda va ser inclosa en el Saló de la Fama del Rock and Roll el 1990, i es va afegir al Saló de la Fama de Grups Vocals el 1999. És un dels grups musicals que han venut més de tots els temps amb, aproximadament, ceny milions de discos a tot el món.


El primer llançament comercial de Frankie Valli, va ser «My Mother´s Eyes» ("Els ulls de la meva mare») com a Frankie Valley. L' any següent, juntament amb el guitarrista Tommy DeVito, van formar The Variatones (amb Hank Majewski a la guitarra rítmica, Frank Cattone a l'acordió i Billy Thompson a la bateria), que entre 1954 i 1956 van presentar els seus enregistraments sota una varietat de noms abans de ser coneguts com The Four Lovers. Aquest mateix any, el quartet va llançar el seu primer enregistrament «You're the Apple of My Eye» que va aparèixer en la llista de Billboard Top 100 en el lloc núm. 62. Cinc senzills més de The Four Lovers (amb RCA Victor) van ser llançats l'any següent virtualment sense vendes en airplay, jukebox play. El 1957 el setè senzill de la banda (aquesta vegada amb Epic) no va ser un èxit.


Del 1956 fins al 1958, la banda actuà en clubs i salons com The Four Lover i gravant amb diversos segells musicals. Frankie Tyler, Frankie Valley, Frankie Valley and the Travelers, Frankie Valley and the Romans, The Village Voices i The Topics són alguns dels 18 noms que van utilitzar tant de manera individual com a col·lectiva pels membres d'aquesta banda. El 1958, Charles Calello va ser reemplaçat per Nick Massi al baix.


El 1959, la banda va començar treballant amb el productor i compositor Bob Crewe, inicialment per a una sessió de treball (Crewe va escriure «I Go Ape»), la qual Valli va gravar per fern-ne un senzill. Més tard, el mateix any, The Four Lovers es van presentar a Baltimore al mateix temps que The Royal Teens, els qui tenien una cançó de molt èxit anomenada «Short Shorts» una cançó co-escrita pel compositor adolescent Bob Gaudio, qui també va ser teclista de The Royal Teens. Al final de 1959, Gaudio es va afegir a The Four Lovers com a teclista i guitarrista en lloc del guitarrista rítmic Hank Majewski. L'any següent, Nick Massei va reemplaçar de Calello, que va romandre dins la banda com a arranjador musical.


El 1960, després de canvis en el personal, la sort de The Four Lovers no havia canviat amb aquests ajustos i van seguir fracassant en l'audició per tocar en una sala a Union Township al comtat d'Union County a l'estat de New Jersey, un establiment de bolig. D'acord amb Gaudio, «Ens sentíem fora d'alguna cosa. Així que imitarem el nom de l'establiment del bolig. I ens vam anomenar The Fours Seasons». Finalment, després d'una quants anys de frustració amb els The Four Lovers, aquest fou el punt inicial de la banda. Més tard, amb un bon encaix entre l'arranjador/compositor Bob Gaudio i el cantant solista Frankie Valli, el grup The Four Seasons s'havia format.


Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila