Hot Chip



Hot Chip és una banda anglesa de synthpop formada a Londres l'any 1995. El grup està format pels multiinstrumentistes Alexis Taylor, Joe Goddard, Al Doyle, Owen Clarke i Felix Martin. De tant en tant se'ls uneix l'antic membre Rob Smoughton per a actuacions en directe i enregistraments d'estudi. El grup produeix principalment música en els gèneres synth-pop i ball alternatiu, amb influències de house i disco.


Hot Chip va començar com un projecte d'enregistrament de dormitori per a Taylor i Goddard, que es van conèixer mentre estudiaven a l'Elliott School, Putney; la seva formació més primerenca va incloure a Smoughton com a bateria. Després de completar dos EP, Mexico (2001) i San Frandisco (2002), el grup va llançar el seu àlbum debut, Coming on Strong (2004) i va afegir Doyle, Clarke i Martin a la seva formació. El segon àlbum de la banda, The Warning (2006), va ser nominat al Mercury Prize. El seu seguiment, Made in the Dark (2008), va incloure el senzill "Ready for the Floor", que va ser nominat al premi Grammy a la millor gravació de ball. La banda ha publicat posteriorment els àlbums One Life Stand (2010), In Our Heads (2012), Why Make Sense? (2015), A Bath Full of Ecstasy (2019) i Freakout/Release (2022).


Fora d'Hot Chip, els membres de la banda, individualment i en col·laboració entre ells, són actius en altres actes musicals i de tant en tant realitzen DJ sets.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila