Hüsker Dü



Hüsker Dü va ser un grup nord-americà de rock format a Saint Paul, Minnesota el 1979. Els membres continus de la banda van ser el guitarrista i vocalista Bob Mould, el baixista i vocalista Greg Norton i el baterista i vocalista Grant Hart. En els seus primers anys van guanyar notorietat com a banda de hardcore punk, però no van trigar a convertir-se en un dels grups fonamentals que van donar forma al que es va acabar anomenant rock alternatiu. Mould i Hart van ser els principals compositors de la banda, amb les veus més agudes de Hart i el baríton de Mould prenent la iniciativa en cançons alternes.


La banda va llançar el seu primer àlbum Everything Falls Apart a Reflex Records el 1983 i posteriorment va llançar tres LP i un EP al segell independent SST Records, incloent l'aclamat Zen Arcade el 1984. El seu disc New Day Rising (1985) va ser llistat dins dels "500 millors àlbums de la història", per la revista Rolling Stone, en el lloc 495. Hüsker Dü va signar amb Warner Records el 1986 per llançar els seus dos últims àlbums d'estudi. El llibre 1001 Discos que Cal Escoltar Abans de Morir va incloure el darrer Warehouse, Songs and Stories (1987). Es van dissoldre el gener de 1988. Mold més tard va llançar dos àlbums en solitari abans de formar Sugar a principis de la dècada de 1990, mentre que Hart va llançar un àlbum en solitari a SST i després va formar Nova Mob.


Després que les seves bandes es van separar a mitjans de la dècada de 1990, Mould i Hart van continuar treballant en solitari, aquest últim fins a la seva mort el 2017. Norton va estar menys actiu musicalment després de Hüsker Dü i es va centrar a ser restaurant. Va tornar a la indústria discogràfica el 2006.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila