Joe Satriani




Joe "Satch" Satriani (Westbury, Nova York, 15 de juliol de 1956) és un virtuós guitarrista de rock instrumental nord-americà. Va ser nominat en 15 ocasions als Premis Grammy i ha venut més de 10 milions de discos a tot el món.


Segons altres guitarristes, ha aconseguit dominar gairebé totes les tècniques d'execució del seu instrument, incloent tapping a dues mans, sweep picking, volum swells i tap harmonics. A més, és reconegut com un gran professor de guitarra, entre els seus alumnes s'inclouen: Tom Morello, Alex Skolnick, Larry LaLonde, Andy Timmons, Reb Beach, Rick Hunolt, Charlie Hunter, Kirk Hammett i Steve Vai.


Descendent d'italians, Satriani va néixer a Nova York. La seva passió per la guitarra va començar a l'edat de 14 anys, després d'assabentar-se de la mort de Jimi Hendrix.4 El 1974 Satriani va començar a estudiar música amb el guitarrista de jazz Billy Bauer i el pianista Lennie Tristano. Aquest darrer va ser una gran referència per al so virtuós de Joe. Satriani va passar de ser alumne a ensenyar guitarra, sent Steve Vai el seu pupil més notable.


El 1978, Satriani es va traslladar a Berkeley, Califòrnia per iniciar una carrera musical. Establert a Califòrnia, va continuar amb la docència musical. Entre els seus estudiants van destacar Kirk Hammett de Metallica, David Bryson de Counting Crows, Kevin Cadogan de Third Eye Blind, Larry LaLonde de Primus i Possessed, Alex Skolnick de Testament, Rick Hunolt d'Exodus, Phil Kettner de Lääz Rockit, Geoff Tyson de T- Ride, Charlie Hunter, David Turin, Eric Kauschen


Satriani va iniciar la seva carrera a l'agrupació The Squares. Després va ser convidat a unir-se a la banda de Greg Kihn, el qual es trobava al final de la seva carrera musical, però que generosament es va encarregar d'ajudar Satriani a pagar el deute de l'enregistrament del seu primer treball discogràfic, Not of This Earth . Quan el seu amic i antic alumne Steve Vai va aconseguir fama tocant per a l'agrupació de David Lee Roth el 1986, seguia mostrant gran admiració per Joe a moltes entrevistes.


En 1987 va gravar el seu segon àlbum, Surfing with the Alien, amb el qual va aconseguir un gran reconeixement a l'escena, aconseguint posicionar-se molt alt a les llistes, una mica poc comú tractant-se d'un àlbum completament instrumental. D'aquest àlbum van aconseguir radiodifusió les cançons "Satch Boogie" i "Surfin' With the Alien". El 1988 Satriani va col·laborar en la producció de l'EP The Eyes of Horror de la banda de death metall Possessed. El 1989 va llançar l'àlbum Flying in a Blue Dream, pel que sembla inspirat en la recent mort del seu pare, que va morir el 1989 durant els enregistraments del disc. La cançó "One Big Rush" va fer part de la banda sonora de la pel·lícula de Cameron Crowe Say Anything.... "The Forgotten Part II" va ser utilitzada en un comercial canadenc de la marca Labatt Blue el 1993.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila