Keith Richards



Keith Richards (Dartford, Kent 18 de desembre de 1943) és un guitarrista, cantant i compositor anglès de rock, conegut per ser el cofundador i guitarrista del grup The Rolling Stones.

De família obrera, aprengué a tocar la guitarra clàssica, d'oïda, a partir dels dotze anys quan el seu avi, Gus, li va donar permís per començar a tocar la guitarra. La primera peça que va aprendre va ser "La Malagueña" per començar a fer dits. El blues que sentia a la radio de casa el va captivar i va començar a tocar com els seus ídols Chuck Berry i Muddy Waters Estudiant a la Sidcup Art School de Dartford va fer amistat amb Dick Taylor i Mick Jagger.


Jagger i Richards es van retrobar anys més tard a l'estació de tren a Dartford. Keith Richards es va adonar que Mick Jagger portava el disc "The best of Muddy Waters", Chuck Berry i altres bluesmans i li va preguntar: "D'on has tret aquests discs?" A partir d'aquell moment el seu destí va quedar unit per sempre gràcies al blues. Van començar a compartir un pis i va néixer la idea de crear un grup, el 1961. Poc després, i amb la incorporació de Brian Jones formaren The Rolling Stones, grup en el qual esdevingué guitarrista i compositor, junt amb Jagger, de les cançons pròpies.


Limitat tècnicament, com a guitarrista, l'economia expressiva i la utilització de patrons provinents del blues van ser la seva marca de fàbrica i marcaren el so característic dels Stones. El seu aspecte físic - cabells llargs mal pentinats, somriure mofeta, pantalons ajustats - donà la imatge del grup, més i tot que Jagger, ajustant-se al patró promocional de ser uns nois a qui cap mare voldria per a les seves filles. Al marge d'això, ha estat l'ànima musical dels Rolling Stones, com a coautor d'un seguit de cançons de gran riquesa i inventiva rítmica a partir de figures i fórmules pròpies del "rhytm and blues" i la música negra.


L'artista, que el 2018 va dir que ja no trobava les drogues interessants, i que posteriorment va declarar haver deixat de consumir alcohol, va deixar finalment de fumar l'any 2019, tot i que va afirmar que deixar de prendre heroïna li havia resultat més fàcil.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila