Manic Street Preachers




Manic Street Preachers (frecuentemente coneguts com Manics) són una banda de rock procedent de Gales. Son coneguts per les seves lletres intel·ligents i habitualment polítiques i filosòfiques. A pesar de que s'ha caracteritzat per haver estat una banda glam punk durant la primera etapa de la seva carrera, actualment la seva música es considera com a rock alternatiu, a causa d'importants canvis en el seu so.


La banda va proclamar inicialment que el seu àlbum debut, Generation Terrorists, seria el "mejor àlbum de rock de la història" i vendria "16 milions de còpies" a tot el món, o del contrari l'agrupació es separaria.​ Encara que l'àlbum no pudo obtenir semejant nivell d'èxit, la banda va continuar amb la seva carrera, convertint-se en un trío tras la sortida de Richey Edwards el 1995. Edwards, quien preferia ser conegut com Richey James, va desaparèixer misteriosament al febrer d'aquest any. El 2008 va ser presumit legalment mort, encara que mai no es va trobar amb el seu cos.


A lo llarg de la seva carrera, la banda ha encapçalat importants esdeveniments musicals com el Festival de Glastonbury, T in the Park i el Festival de Reading; va guanyar una vegada premis NME, ocho premis Q i quatre premis BRIT.​ Van ser nominats per al premi Mercury el 1996 i 1999 i per als MTV Europe Music Awards. Alcanzar la primera posició a les llistes d'èxits britànics en tres ocasions: el 1998, amb l'àlbum This Is My Truth Tell Me Yours i el senzill "If You Tolerate This Your Children Will Be Next", i novament l'any 2000 amb el senzill "Les misses contra les classes". Han vendido més de diez milions de còpies dels seus àlbums a tot el món.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila