N.W.A.



N.W.A. (abreviatura de Niggaz With Attitude, que en espanyol vindria a traduir-se com a «Negres amb Actitud» o «Negres amb Orgull»), va ser un grup nord-americà de hip hop de Compton, Califòrnia, i està considerat de manera generalitzat com el grup pioner en la formació del subgènere musical gangsta rap.


La seva activitat va durar des de 1986 fins a 1991, temps en què es van veure embolicats en la controvèrsia com a conseqüència de la naturalesa explícita de les seves lletres, i per això és prohibit en bona part de les emissores de radio mainstream dels Estats Units, arribant-se fins i tot a cancel·lar-ne alguna de les gires. Tot i això, el grup va aconseguir vendre més de 10 milions de discos només als Estats Units.


Els membres originals del grup eren DJ Yella, Dr. Dre, Eazy-E, Ice Cube, MC Ren i Arabian Prince. Aquest últim es va embarcar en una carrera en solitari el 1989, i Ice Cube va deixar el grup el desembre del mateix any com a conseqüència de disputes sobre regalies dins del grup. Diversos músics aconseguirien discos de platí durant les seves carreres en solitari durant els anys noranta.


El seu àlbum debut Straight Outta Compton va marcar el començament de la nova era del gangsta rap, ja que tant la seva producció com la seva temàtica social a les lletres eren revolucionaris dins del gènere.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila