PJ Harvey




PJ Harvey (Corscombe, 9 d'octubre de 1969), el nom complet de la qual és Polly Jean Harvey, és una intèrpret i compositora anglesa. Fou criada a Corscombe, Dorset i Yeovil, Somerset. Els seus pares eren tots dos admiradors de música de blues americana. La seva col·lecció de discs va exposar Harvey no solament al blues sinó també a Captain Beefheart, que es convertirien en les dues influències essencials a l'estil musical de Harvey.


Harvey és principalment vocalista i guitarrista, però també és competent amb una àmplia gamma d'instruments, incloent-hi el piano, l'orgue, baix, saxòfon, i l'autoarpa. Començà la seva carrera professional al principi de la dècada del 1990 formant una banda que anomenà PJ Harvey. Enregistrà els seus primers dos àlbums amb aquest trio, i quan es va dissoldre va continuar com a solista. Des de 1995 ha enregistrat els seus àlbums amb diversos músics, incloent-hi John Parish, Rob Ellis, Mick Harvey, i Eric Drew Feldman. També ha treballat extensament amb el productor Flood.


Musicalment, a Harvey li desagrada repetir-se, produint àlbums que poden sonar diferents d'un al següent. Ha experimentat amb diversos estils musicals com el rock, el pop, electrònica, i folk. També se la coneixc per canviar la seva aparença en cada àlbum nou, canviant l'estil de roba i el pentinat. Cada aspecte s'incorpora llavors a la imatge de l'àlbum, als vídeos musicals, i a les actuacions en viu. Sovint treballa de forma estreta amb la seva amiga, la fotògrafa Maria Mochnacz desenvolupant l'estil visual de cada àlbum.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila