Rag'n'Bone Man





Rory Charles Graham (Uckfield, Anglaterra, 29 de gener de 1985), conegut com a Rag'n'Bone Man, és un cantant i compositor britànic, que va començar a ser àmpliament reconegut el 2016 després de la publicació del seu senzill «Human». Es va situar entre els deu principals senzills a la majoria dels llistats de popularitats musicals a Europa, incloent Alemanya i Regne Unit, països on a més va aconseguir excel·lents vendes. La seva notabilitat llavors li va valer el Premi Brit per elecció dels crítics i el segon lloc del sondeig BBC Sound of 2017.


Rory Graham va néixer el 29 de gener de 1985 a Uckfield, al sud-est d'Anglaterra al Regne Unit, on es va criar en una llar summament musical.8 Assistir al centre d'estudis superiors d'Uckfield juntament amb Ben Thomas, que es va convertir en baterista després d'assolir la fama. El seu pare tocava música blues a la seva guitarra” i la seva mare, Jane, era una cantant fanàtica del jazz i el folk. Des d'una edat primerenca, Graham va mostrar un fort interès per la música, però degut als escassos recursos econòmics de la família no va poder realitzar la seva formació musical. Tot i això, va rebre lliçons de guitarra del seu pare i, després de passar hores a la seva habitació imitant l'estil vocal de cantants com Muddy Waters, B. B. King, J.J. Cale i John Lee Hooker, va arribar al punt de desenvolupar les seves habilitats vocals.


Amb quinze anys, va integrar una agrupació musical de rap i jungle, els enregistraments del qual solien emetre en una estació de ràdio pirata, i eren influenciats pels rapers britànics Jehst, Rodney P, Blak Twang i la banda Task Force. Va ser en aquesta època quan va adoptar el pseudònim artístic de Rag'n'Bone MC, que més tard va canviar a Rag'n'Bone Man, i deriva de la comèdia britànica Steptoe and Son que solia veure juntament amb el seu avi quan era nen. Graham no va ser conscient de les seves qualitats vocals durant gran part de la seva joventut i, es cohibia de cantar a les nits de micròfon obert als bars que freqüentava amb el seu pare. Considerava el cant molt més artificiós que el rapeig, però va canviar d'idea el dia del seu vint-i-unè aniversari, quan el seu pare el va instar a fer una presentació de música blues en un bar situat a East Grinstead.5 8


La resposta entusiasta del públic va augmentar la seva confiança com

vocalista i al cap de poc temps va començar a dur a terme actuacions com a artista de blues.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila