Ramones



Ramones va ser una influent banda de punk rock, formada a Forest Hills, un districte de Queens, Nova York, al març de 1974. Aquesta banda va ser la que va liderar el moviment punk a Nova York, fins al punt que moltes vegades se la considera la fundadora musical del punk.

Els membres originals de la banda van adoptar el cognom Ramone, tot i que no hi havia germans entre ells:


Joey Ramone (* 19 de maig de 1951 - † 15 d'abril de 2001) (el seu nom real era Jeffry Hyman) (veu principal)

Johnny Ramone (* 8 d'octubre de 1948 - † 15 de setembre de 2004) (el seu nom real era John Cummings) (guitarra)

Dee Dee Ramone (* 18 de setembre de 1952 - † 5 de juny de 2002) (el seu nom real era Douglas Glen Colvin) (baix) (1974-1989)

Tommy Ramone (* 29 de gener de 1949 - † 12 de juliol de 2014) (el seu nom real era Thomas Erdelyi) (bateria) (1974-1978)

Els membres que es van incorporar més endavant a la banda també adoptaren el cognom Ramone:


Marky Ramone (* 15 de juliol de 1956) (el seu nom real era Marc Bell) (bateria)

Richie Ramone (* 11 d'agost de 1957) (el seu nom real era Richard Reindhart) (bateria)

CJ Ramone (* 8 d'octubre de 1965) (el seu nom real era Christopher Joseph Ward) (baix)

Elvis Ramone (* 24 de novembre de 1955) (el seu nom real era Clem Burke, de la banda novaiorquesa Blondie. Tan sols va participar en dos concerts de la banda com a interí) (bateria)

Un membre anterior, Ritchie, va deixar la banda abans del primer disc, de manera que no té a veure amb el Richie Ramone esmentat anteriorment. El text «Here lies Ritchie Ramone» (Aquí roman el cos de Ritchie Ramone) surt en una tomba de la portada de 'Rocket to Russia'.


Colvin (Dee Dee Ramone) va suggerir el nom, inspirat en el fet que Paul McCartney tingués el pseudònim de Paul Ramon per a evitar molèsties en registrar-se als hotels. Ramones van ser pioners en el so repetitiu que evitava l'excel·lent musicalitat dels solos de guitarra de les bandes dels 70. Consistia bàsicament en un so cru, ràpid i directe amb influències directes en els grups dels 50.


Ramones ha tingut una gran influència, principalment en els músics d'avui en dia, però també en camps com la ciència, el 1997 quatre espècies de trilobit són batejades com els membres de la banda: Mackenziurus johnnyi, Mackenziurus joeyi, Mackenziurus deedeei, i Mackenziurus ceejayi.


Tot i que determinar els orígens del punk rock és motiu de polèmica, Ramones van contribuir enormement a popularitzar l'estil de música. Diferents grups es van formar després d'escoltar Ramones per primera vegada, tocar els seus instruments i crear les seves cançons, inspirant a moltes bandes el punk anglès: The Buzzcocks, The Damned, The Clash, Sex Pistols i altres.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila