Roger Hodgson



Charles Roger Pomfret Hodgson, Roger Hodgson (Portsmouth (Hampshire), al sud d'Anglaterra, el 21 de març de 1950) és un cantant britànic que va pertànyer al grup Supertramp des de la seva formació el 1969, fins a 1983. A partir d'aquesta data ha continuat la seva carrera en solitari fins a l'actualitat.


El 1962 arrel del divorci dels seus pares rep la guitarra del seu pare. Amb dotze anys, dona el seu primer concert a Oxford, amb cançons pròpies, llevat d'un tema de Cliff Richard.


Admirador de The Beatles, Traffic i Steve Winwood. Va començar com a baixista i guitarrista, col·laborant amb People Like Us i amb el grup Argosy, on tocava el piano Reginald Dwight, conegut anys després com Elton John.


Contesta a un anunci que havia posat Rick Davies a l'agost de 1969 en la revista Melody Maker, on oferia una "autèntica oportunitat".


Després de congeniar amb Rick Davies, acorden formar un grup al que van anomenar Daddy, nom que poc després es va canviar definitivament pel de Supertramp.


Abandona el grup en la gira de 1983 durant la promoció del seu últim disc, que sens dubte tenia un significatiu títol: "...famous last words...". Es va acomiadar sobre l'escenari cantant precisament Don't leave me now, l'últim tema del disc, en un concert a Munic. Tot i les especulacions sorgides dels motius de la ruptura, Hodgson ha explicat que volia estar al costat de la seva família; tenia dos fills petits en aquells moments, en altres ocasions ha dit que els projectes musicals d'ambdós s'anaven distanciant, i no tenien cançons ni estils en comú, com es reflecteix en l'últim disc que van editar junts: ...famous last words. En la seva carrera musical en solitari, ha editat diversos discs.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila