Simon and Garfunkel



Simon and Garfunkel va ser un duo de música folk rock format per Paul Simon i Arthur o Art Garfunkel, molt populars els anys 60. Algunes de les seves cançons més conegudes són The Sound of Silence (El so del silenci), Mrs. Robinson (Senyora Robinson), i Bridge over Troubled Water (Pont sobre aigües turbulents). A més, han rebut uns quants premis Grammy i són al "Rock and Roll Hall of Fame". El 2004, la revista Rolling Stone classificava Simon i Garfunkel al núm. 40 de la seva llista 100 Greatest Artists of All Time (Els 100 artistes més grans de tots el temps).

Paul Simon i Art Garfunkel van créixer al barri de Kew Gardens Hills, a Queens, Nova York. Van ser companys de classe a l'institut de Forest Hills, i van segellar la seva amistat durant la infantesa. El 1955 Simon va compondre alguns temes, com ara el primer tema del duet, Hey, little Schoolgirl, i li va proposar a Garfunkel fer un grup, amb només 16 anys. Van començar amb el nom de "Tom i Jerry", inspirant-se en els personatges de dibuixos animats. Simon era Jerry Landis –el cognom el va prendre de Sue Landis, una noia amb qui llavors estava sortint– i Arthur era Tom Graph –Graph és el nom del paper que Garfunkel feia servir per veure els canvis dels àlbums de les llistes d'èxits–.


El 1957 van començar a escriure les seves pròpies cançons. Hi havia una cançó que quan la tocaven als balls de l'institut tenia molta acceptació. Això els va animar i van decidir gravar-la a una maqueta. Poc després van treure el seu primer disc professional Hey, little Schoolgirl, amb el nom de Tom & Jerry. Sid Prosen, un caçatalents que va sentir la cançó, els va prometre que els convertiria en grans artistes. Van arribar a un acord i van signar per la companyia Big Records. L'àlbum va vendre 100.000 còpies i va arribar al lloc 57 de les llistes de la revista Billboard, i va arribar a estar entre els 10 principals a Nova York. Simon i Garfunkel han reconegut haver rebut influències de The Everly Brothers, influències que es noten a algunes de les seves cançons, com per exemple a Hey, little Schoolgirl.


El 22 de novembre de 1957 van sortir al programa de televisió American Bandstand, emès en directe, cantant Hey, little Schoolgirl, després que Jerry Lee Lewis cantés Great Balls Fire. També van actuar al show d'Ala Freed.


El 1958, Paul Simon va gravar un senzill en solitari amb el segell Big Records, amb el nom de True Taylor. A la cara A hi havia "True Or False", una composició del seu pare, mentre que la cara B contenia el tema Teenage Fool. Aquest fet no li va agradar gens a Garfunkel, que el va prendre com una ofensa i marcaria negativament les seves relacions els anys següents. El 1958 van fer alguns senzills sota el nom de Tom i Jerry; tots van ser un fracàs. Després d'acabar l'institut, tots dos es van separar: Simon va anar a la universitat Queens College per graduar-se en llengua anglesa, i Garfunkel va anar a la Universitat de Colúmbia per estudiar matemàtiques.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila