Siouxsie and the Banshees



Siouxsie and the Banshees va ser una banda britànica formada el 1976 per la vocalista Siouxsie Sioux i el baixista Steven Severin. Pioners del moviment post-punk, la seva música va evolucionar cap al rock alternatiu, sempre amb senzills pop. Siouxsie and the Banshees va ser una de les bandes més importants, innovadores i influents del moviment post-punk.


Van llançar el seu primer senzill, «Hong Kong Garden», el 1978; la cançó, amb una melodia original del guitarrista John McKay, va ser un èxit al Regne Unit, amb una entrada al top 10. El seu àlbum debut, The Scream, va ser aclamat per la crítica britànica. Amb l'arribada del guitarrista John McGeoch el 1980, la banda grava cançons més acolorides i pop, amb els senzills “Happy House” i “Christine”; l'àlbum Kaleidoscope rep el fervor del públic i ocupa el cinquè lloc a les llistes d'Anglaterra. Amb Juju, que també va arribar al top 10 el 1981, la banda va tenir una influència important en el moviment gòtic emergent. L'àlbum Peepshow, amb el senzill Peek-a-Boo, permeten al grup convertir-se en un dels representants de l'escena alternativa a finals de la dècada de 1980. Tenen molt èxit als Estats Units el 1991 amb la cançó Kiss Them for Me». La banda es va dissoldre el 1996. Siouxsie va continuar gravant amb The Creatures, una segona banda que va fundar amb el baterista Budgie. Després del final de The Creatures el 2004, la cantant es va convertir en solista.


Siouxsie and the Banshees van ser citats com a influències per bandes coetànies com Joy Division, The Cure, Depeche Mode, U2, i The Smiths. Les seves cançons van ser versionades per Jeff Buckley («Killing Time»), Tricky («Tattoo »), Massive Attack («Metal Postcard») i LCD Soundsystem («Slowdive»). La cantant va rebre elogis de diversos altres artistes com Radiohead, PJ Harvey, Sonic Youth, i TV on the Radio.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila