Steel Pulse




Steel Pulse és una banda britànica de reggae formada el 1975. Van llançar dotze discos d'estudi i van guanyar múltiples premis, a més d'haver venut milions d'àlbums.


Van ser el primer grup no jamaicà a guanyar un premi Grammy a la categoria "Millor Disc de Reggae". A més, van rebre cinc nominacions més.


Tenen dotze àlbums d'estudi, i són una de les bandes més importants dins del gènere.


Steel Pulse és la veu orgullosa dels fills de l'emigració caribenya establerta al Regne Unit. La seva música és la crònica i la denúncia de la realitat social dels negres a aquest país europeu. Nascuts a l'ebullició estètica de finals dels 70 a Anglaterra i contemporanis al naixement del punk, Steel Pulse va començar a obrir-se camí amb pas ferm a Birmingham en una direcció oposada a la desesperança punk que va veure els seus orígens. David Hinds (veu, cors i guitarra), Basil Gabbidon (guitarra líder i cors) i Ronnie McQueen (baix) van publicar el seu primer senzill el 1975 ("Kibudu, Mansetta And Abuku") en un petit segell independent, Dip, amb un notable èxit local, al que va seguir "Nyah Love" per a Anchor, un altre segell independent, i "Ku Klux Klan" per a Island Records.


Amb aquest tema van deixar ben clara la seva militància antiracista i el seu ideari ferm, que ja els havien ocasionat problemes als inicis. Després de l'èxit del senzill, Island publica el seu primer disc, Handsworth Revolution, que esdevindria un album essencial en la història del reggae fet al Regne Unit.


Després de Tribute To The Martyrs i Reggae Fever (Caught You), els seus dos següents treballs, abandonen Island i publiquen a Elektra un dels seus treballs més aclamats, True Democracy al que va seguir el notable Earth Crisis.


Tot i això, les pressions de la companyia per decantar la seva música cap a un reggae-pop ballable i de missatge tènue, bastant evident a Babylon The Bandit, van acabar d'allunyar Steel Pulse d'Elektra.


A finals dels vuitanta i durant tots els noranta, la seva popularitat ha anat en augment a Europa i, sobretot, als Estats Units, on van ser el primer grup de reggae que va actuar al popular programa televisiu Tonight.


En aquest temps van fitxar per a MCA editant diversos discos entre els quals destaquen el seu debut al segell, State Of Emergency i el directe a l'Elyseé Montmarte de París del 1992, Rastafari Centennial, un homenatge al centenari del naixement del que va ser emperador d'Etiòpia , Haile Selassie.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila