The Drifters



The Drifters és un longeu grup vocal afroamericà de rhythm & blues i doo wop molt popular entre els anys 1953 i 1962, que, amb diverses escissions, segueixen en actiu actualment.

La revista Rolling Stone va ubicar el grup al lloc 81 de la seva llista dels 100 millors artistes de tots els temps, el 2012.

El grup va ser creat per Clyde McPhatter (of Billy Ward & the Dominoes) el 1953, i aquell mateix any aconsegueixen el seu primer èxit amb Money honey, al qual seguirien altres com Such a night o White Christmas.2 Després de la notícia de l'abandó de McPhatter del grup the Dominoes, Ahmet Ertegün de l'Atlantic Records signa amb ell per a la formació d'un nou grup. El seu desig d'obtenir sons gospel, el seu primer esforç es va centrar a aconseguir 4 dels 5 membres del seu antic grup de cant a l'església, els Mount Lebanon Singers. Es tractaven d'Eran William "Chick" Anderson (tenor), David Baldwin (baríton), James "Arrugues" Johnson (baix), i David "Little Dave" Baughan (tenor). Amb una sola sessió d'enregistrament de quatre cançons, el 29 de juny del 1953, McPhatter va veure que aquesta combinació no funcionava i es va decidir per una altra línia de contractació.

En aquest segon esforç també aposta per vocalistes de gospel: Gerhart Thrasher segon tenor, Andrew Thrasher, baríton, (tots dos membres del grup gospel "Thrasher Meravelles"), Bill Pinkney, tenor alt, Willie Ferbee, al baix, i Walter Adams a la guitarra. Aquest és el grup amb què es va produir l'esmentat primer gran èxit, “Money Honey”, publicat setembre de 1953.

Després de diversos canvis dins del grup, el 1957 McPhatter l'abandona per seguir en solitari, cosa que ocasiona que el grup acabi per separar-se un any més tard. Quan el 1958, els originals Drifters es van barallar amb el seu mànager, ell es va crear un gran problema. George Treadwell, el mànager, va signar l'any 1954 un contracte amb el Teatre Apollo en què els Drifters apareixerien dues vegades a l'any per un període de 10 anys. Però ara mai més no hi hauria Drifters. Per una nit, Treadwell va veure un grup anomenat The Five Crowns. Ell va quedar impressionat pel seu cantant líder, Benjamí Nelson (anomenat més tard Ben. E. King) i els va convèncer que aquest grup canviés el seu nom per The Drifters. El nou grup va tenir una sèrie dèxits. Un dels més grans va ser "Save The Last Dance For Me", la qual va arribar al número UNO d'acord amb les llistes de Billboard a l'octubre de 1960. El grup torna a reformar-se a les ordres dels productors Jerry Leiber i Mike Stoller. Els seus membres són Ben E. King, Doc Green, Elsberry Hobbs, Charlie Thomas i Reggie Kimber. 

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila