The Flaming Lips



The Flaming Lips és una banda nord-americana de rock formada a Oklahoma City, Oklahoma en 1983. Instrumentalment, el seu so conté exuberants arranjaments de rock psicodèlic de diverses capes, però líricament les seves composicions mostren elements del rock espacial, incloent inusuals títols de cançons i àlbums tals com "Transmissions from the Satellite Heart" (En espanyol, Transmissions des del cor satèl·lit), "Hit to Death in the Future Head" (En espanyol com, Colpejat fins a la mort en el futur cap) o "Clouds Taste Metallic" ( En espanyol, Els núvols saben a metall). També són aclamats pels seus elaborats espectacles en viu, que compten amb disfresses, globus, titelles, projeccions de vídeo, complexes configuracions de llums, mans gegants, grans quantitats de confeti, i la característica bombolla de plàstic de mida humana del líder Wayne Coyne, on travessa l'audiència. El 2002, la revista Q va nomenar The Flaming Lips una de les "50 bandes per veure abans de morir".


La banda és coneguda per les seves associacions amb la subcultura psicodèlica de les dècades de 1960 i 1970, amb elements d'aquesta cultura impregnant-ne la instrumentació, els efectes i la composició. Les lletres de Coyne, en particular, referencien i encarnen la fascinació amb els gèneres de ciència ficció i òpera espacial que van ser populars durant l'època daurada de la subcultura psicodèlica.1 El seu estil líric tendeix a utilitzar les imatges i les convencions argumentals de la space opera per emmarcar temes més abstractes sobre els cicles en què es desenvolupa l'amor romàntic, destacant-ne la vulnerabilitat mentre que aprofundeix les seves implicacions metafísiques.


El grup va gravar diversos àlbums i EPs en un segell independent, Restless Records, a la dècada de 1980 i principis dels anys 1990. Després de signar amb Warner Brothers, van tenir èxit en 1993 amb la cançó «She Don't Use Jelly». Encara que ha estat el seu únic hit als Estats Units, la banda ha mantingut respecte de la crítica i, en menor mesura, la viabilitat comercial mitjançant àlbums com The Soft Bulletin de 1999 (el qual va ser elegit "Àlbum de l'any" de la revista NME ) i Yoshimi Battles the Pink Robots del 2002. El grup ha guanyat tres Premis Grammy.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila