The Mooglows




The Moonglows va ser un grup nord-americà de R&B i doo wop format a Cleveland, Ohio. inclosos al Saló de la Fama del Rock and Roll el 2000.


Harvey Fuqua i Bobby Lester es van conèixer durant una estada a l'exèrcit dels Estats Units i van formar un duo el 1949 a Louisville, Kentucky. El 1951, Fuqua es va mudar a Cleveland i va formar el grup Crazy Sounds amb els cantants Danny Coggins i Prentiss Barnes, als quals més tard es va unir Lester.


El 1952, mentre audicionaven en un club de Cleveland, es van posar en contacte amb el presentador de ràdio Alan Freed, que en escoltar-los es va convertir el seu gerent. En 1953, Freed va canviar el nom del grup a The Moonglows, en honor al seu sobrenom "Moondog". Van signar amb el segell Champagne de Freed, però els seus primers enregistraments no van arribar a les llistes d'èxits. Coggins va deixar el grup i va ser reemplaçat per Alexander Walton, qui era conegut com Pete Graves i Pete Walton.


El 1953 van gravar per a un altre petit segell, Chance, però els seus senzills van tenir poca difusió; la seva versió de "Secret Love" de Doris Day va ser un èxit modest. Al setembre d'aquell any Freed va obtenir un contracte amb l'estació de ràdio WINS de Nova York i el seu reconeixement com a presentador van portar The Moonglows a signar amb Chess Records.


El seu primer senzill de Chess, "Sincerely", liderat per Lester, va aconseguir el número u a la llista R&B de Billboard i també va ser un èxit al Billboard Hot 100.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila