The Specials




The Specials, també conegut com The Special AKA, són un grup de 2 tone i ska revival anglès format el 1977 a Coventry. Després d'alguns canvis inicials, la primera formació estable del grup consistia en Terry Hall i Neville Staple a la veu, Lynval Golding i Roddy Radiation a les guitarres, Horace Panter al baix, Jerry Dammers als teclats, John Bradbury a la bateria, i Dick Cuthell i Rico Rodriguez als vents. La seva música combina un ska "ballable" i rocksteady amb l'energia i l'actitud del punk. Líricament, presenten una "posició centrada en la política i l'àmbit social".


La banda portava l'estil mod del periode rude boy dels anys 60 (barrets de pastís de porc, vestits de tònica i llana). L'any 1980, la cançó "Too Much Too Young", la pista principal en el seu The Special AKA Live! EP, va arribar al número 1 a la UK Singles Chart. L'any 1981, el senzill "Ghost Town" també va arribar al número 1 al Regne Unit.


Després de set senzills consecutius al Top 10 singles del Regne Unit entre 1979 i 1981, el principal vocalista, Hall i Staple, juntament amb el guitarrista Golding, van deixar la banda per formar Fun Boy Three. Continuant com "The Special AKA" (un nom que van utilitzar freqüentment en llançaments de The Specials anteriors), una alineació substancialment revisada va emetre nou material fins a 1984, incloent el primer single de 10 èxits del Regne Unit "Free Nelson Mandela". Després d'això, el fundador i compositor Jerry Dammers va dissoldre la banda i va perseguir l'activisme polític.


El grup es va reformar el 1993, i ha continuat actuant i gravant amb diversos grups, cap d'ells amb Jerry Dammers.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila