Tori Amos



Myra Ellen Amos (Newton, Carolina del Nord, 22 d'agost de 1963), més coneguda pel seu nom artístic Tori Amos és una cantautora i multiinstrumentista nord-americana.

Originalment Amos va exercir com la vocalista de l'efímer grup de pop vuitanter I Kant Tori Read abans de començar amb la seva ràpida carrera solista a la dècada de 1990. És considerada com una de les artistes femenines avantguardistes dels 90', per les seves cançons líricament opaques, però intensament emocionals que cobreixen un gran ventall de temes que inclouen la sexualitat, el feminisme, la política i la religió.


Com a tal és reconeguda per fer improvisacions, fer comentaris excèntrics en entrevistes i concerts, cosa que li ha donat una reputació de persona altament individualista, a més de ser una de les poques estrelles del rock alternatiu que usen el piano com el seu instrument principal.


Alguns dels seus temes més coneguts són “Crucify”, “Silent All These Years”, “God”, “Cornflake Girl”, “Caught a Lite Sneeze”, “Professional Widow”, “Spark”, “1000 Oceans”, “Flavor » i «A Sorta Fairytale», els quals comercialment són els seus més reeixits senzills als Estats Units fins a la data.5 Amos ha venut més de 12 milions d'àlbums arreu del món i ha estat nominada per a nombrosos premis, entre ells els MTV VMA, vuit nominacions al Grammy i guanyadora d'un Echo award el 2012.


Durant la seva carrera, Amos ha publicat setze àlbums d'estudi; el més recent titulat Ocean to Ocean va ser editat a l'octubre de 2021.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila