A-ha



A-ha (estilitzat com a-ha) és una banda noruega de música pop-rock formada a Oslo el 14 de setembre del 1982. El grup va saltar a la fama mundial gràcies al seu àlbum debut publicat el 1985, el qual va tenir moltíssim èxit . Des de llavors s'han posicionat com una de les bandes d'aquest gènere més reeixides de tots els temps.1 Han venut al voltant de 100 milions d'àlbums i singles a tot el món. ​També han estat guardonats en sis ocasions amb un Grammy.


El grup va aconseguir grans èxits a la dècada dels vuitanta principalment per la seva cançó «Take on Me» continuant la seva carrera durant els noranta amb un impacte una mica més moderat. Després del seu cinquè àlbum d'estudi, Memorial Beach, el trio es va separar del 1994 fins al 2000, quan va tornar amb Minor Earth | Major Sky. Per a A-ha els primers anys del nou mil·lenni van transcórrer sense grans novetats fins al 2009, quan van publicar el seu últim àlbum d'estudi Foot of the Mountain, el qual seria el seu èxit més gran en la dècada i suposava un retorn a les arrels del grup. Aprofitant les bones crítiques del seu darrer treball, A-ha es va separar el 2010.


Amb motiu del trentè aniversari de la banda, A-ha va gravar un nou àlbum d'estudi, Cast in Steel, que va ser llançat el 4 de setembre de 2015 amb una gira promocional on el 27 de setembre van passar pel festival Rock in Rio per a un concert especial d'aniversari del grup. Així mateix, van fer noves edicions remasteritzades i expandides van ser llançades dels seus primers àlbums d'estudi. Oslo Spektrum.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila