Andy Gibb



Andrew Roy Gibb (Mànchester, Anglaterra, 5 de març de 1958-Oxford, Anglaterra, 10 de març de 1988) millor conegut com Andy Gibb va ser un cantant britànic i un ídol juvenil de la dècada dels 70. Era el germà menor de Barry, Robin i Maurice Gibb, que formaven el grup conegut com els Bee Gees.

Andy va començar a tocar en clubs turístics al voltant de la costa espanyola d'Eivissa, i després va tornar com un adolescent a casa seva a Illa de Man, Regne Unit, d'on provenia la seva família abans de mudar-se a Manchester. La idea de la seva unió als Bee Gees era sovint suggerida, però la gran diferència d'edat entre ell i els seus germans (gairebé 11 anys amb Barry i aproximadament 8 amb Robin i Maurice) va fer la idea difícil de concretar.

Després de tornar a Austràlia el 1975 per millorar la seva vocació de cantant i escriptor de cançons, Andrew va començar a gravar una sèrie de les seves pròpies composicions, una de les quals va ser llançada com un senzill pel segell discogràfic ATA, propietat de l'artista Col Joye. Words and Music arribaria eventualment al Top 5 de la llista musical de Sydney el 1976. Aquest èxit va poder ser la via per la qual, més tard en aquest mateix any, Andrew rebés una invitació de Robert Stigwood (qui era al mateix temps el manager dels Bee Gees) per llançar la seva carrera internacional signant pel seu segell discogràfic, RSO Records. Aviat Andy es va mudar a Miami Beach, Florida, per començar a treballar en cançons amb el seu germà Barry, i coproduint-les amb Albhy Galuten i Karl Richardson.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila