Belinda Carlisle



Belinda Melany Carlisle (Hollywood, Los Angeles, Califòrnia; 17 d'agost de 1958), coneguda com a Belinda Carlisle, és una cantant nord-americana. Belinda és la segona de sis germans. Va tenir els seus inicis reconeguts com a vocalista del grup nord-americà femení The Go-Go's, format el 1978, del qual es va separar per iniciar la seva carrera com a solista.


L'aventura musical de Belinda Carlisle va començar sent la baterista del grup punk "The Germs". En aquest temps, es va moure per l'àmbit musical i girant en concerts coneixeria altres noies instrumentistes, amb les quals formarà The Go-Go's, grup de l'escena pop-punk amb què es farà mundialment coneguda. La banda Go-Go's es va desfer l'any 1985 i va ser llavors quan va començar la seva carrera com a solista. El seu primer àlbum, Belinda, es va publicar a I.R.S. Records l'any 1986. Va tenir el seu primer gran èxit amb un tercer lloc amb la cançó Mad About You. L'àlbum conté altres èxits com "I Feel The Magic" i "Band of Gold".


Durant aquest temps, Carlisle va contribuir amb les seves melodies a crear bandes sonores d'algunes pel·lícules com "In My Wildest Dreams" en començar el film Mannequin, així com "Dancing in the City" per a Burglar (Amb Whoopi Goldberg).

Belinda Carlisle va canviar el seu pentinat de noia rossa de Califòrnia a tons més vermellosos i una cabellera més crescuda per donar una nova aparença al seu segon àlbum Heaven on Earth l'any 1987. L'estil musical va evitar la influència de la música pop de la dècada de 1960 (present en el seu primer àlbum), a favor del potencial de la música pop dels anys 1980 i va ser publicat als Estats Units a través de MCA i al Regne Unit per Virgin. L'àlbum es va transformar en un gran èxit posicionant-se entre els cinc millors al ja esmentat Regne Unit ia Austràlia. També va ser nominada als Premis Grammy però al final se'l va endur Whitney Houston. El productor del disc, Rick Nowels, havia treballat prèviament amb Stevie Nicks i col·laboraria més tard amb Madonna i Rick Astley.


La primera presentació de l'àlbum va ser amb el senzill "Heaven Is a Place on Earth" que va collir una grandíssima acceptació per part del públic no només als Estats Units sinó també al Regne Unit ia Austràlia. El videoclip va ser dirigit per l'actriu dels Estats Units guanyadora d'un Oscar, Diane Keaton. Després d'un èxit aclaparador, Carlisle va publicar el seu segon senzill, "I Get Weak", que es va posicionar al #2 als EUA i al Top 10 del Regne Unit. El senzill va ser escrit per Diane Warren; la seva adreça va estar també en mans de Diane Keaton. El tercer senzill i videoclip de l'àlbum va ser "Circle in the Sand", nou èxit entre els deu millors als Estats Units, Regne Unit i Alemanya. Un altre èxit britànic va ser "World Without You", seguit de la balada de 1988 titulada "Love Never Dies" al Regne Unit. Als Estats Units, el quart senzill "I Feel Free", no va aconseguir el Top 40 però la seva versió remix va ser un èxit a les pistes de ball.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila