Black Eyed Peas



Black Eyed Peas (també coneguts com The Black Eyed Peas) és una banda nord-americana de hip hop/pop formada el 1995 a Los Angeles, Califòrnia. Han estat guanyadors del premi Grammy sis vegades. El grup està actualment integrat pels vocalistes Will.i.am, Apl.de.Ap, Taboo i J. Rey Soul. Fergie va ser la vocalista femenina fins a la sortida el 2017.


Durant els anys 1990, el grup va sorgir com un trio masculí de rap i va anar guanyant mitjana popularitat en el gènere hip hop nord-americà, però no va ser sinó fins a l'any 2003, amb el seu disc Elephunk i la incorporació de la cantant Fergie a la banda, que el grup es va fer mundialment famós. El seu primer èxit a nivell mundial va ser la cançó "Where Is the Love?", que va arribar a les primeres posicions en més de deu llistes d'èxits de tot el món. Un altre senzill d'èxit europeu va ser Shut Up, que va encapçalar posicions a tot el món, sobretot en aquest continent, i Let's Get It Started, amb què van guanyar un Grammy.


El seu següent àlbum, Monkey Business, llançat l'any 2005, va ser també un èxit a tot el món, i va aconseguir 4 discos de platí als Estats Units, i va ser número 2 als Billboard 200.1 L'àlbum incloïa senzills com «My Humps » o «Don't Phunk with My Heart», que els va donar el seu segon i tercer Grammy, respectivament, i gràcies als quals van aconseguir entrar al Top 10 del Billboard Hot 100. Altres senzills coneguts d'aquest àlbum van ser «Don't Lie », «Pump It» i «Hey Mama».


El 2009, amb el seu àlbum The E.N.D., el grup va entrar en una nova categoria musical, combinant el seu estil per un de més electrònic i adherint-se a l'àmbit digital i electro. El seu primer senzill, Boom Boom Pow, va arribar al lloc número 1 de la llista Billboard, mantenint-s'hi per 12 setmanes consecutives. El major èxit de la banda va ser el segon senzill, «I Gotta Feeling», que va anar directament al lloc número 1 al Billboard Hot 100, mantenint-s'hi per 14 setmanes consecutives. Això va fer que el grup sumés gairebé set mesos als primers llocs i es convertís en la banda que més setmanes ha estat en aquest lloc. A més, I Gotta Feeling es va convertir en la cançó més descarregada de tots els temps, la segona més reeixida de la dècada dels 2000 i la desena més comercialitzada de la història musical. El 2010, el senzill Meet Me Halfway, va aconseguir un èxit similar als dos senzills anteriors, obtenint bons llocs a les llistes musicals. L'àlbum més tard va produir per tercera vegada un número u amb Imma Be, per la qual cosa el grup és dels pocs a haver posat tres senzills número u a les llistes del mateix àlbum, abans de ser seguit amb Rock That Body , que va aconseguir també ser un gran èxit en el Top 10 de l'Hot 100.


Al novembre de 2010, el grup va llançar l'àlbum The Beginning, el qual continuava amb l'electrònica del disc anterior, però amb sons més suaus. El disc va debutar al lloc número 6 als Billboard 200 i en segon lloc al món sencer, sent un dels àlbums més reeixits de 2011. D'ell es van extreure èxits mundials com The Time i Just Can't Get Enough », que es van posicionar en primers llocs de les llistes mundials. A més de "Don't Stop the Party", que es va convertir en un hit a mitjans de 2011. El grup es va presentar a l'espectacle de mig temps del Super Bowl XLV en aquest mateix any.


Segons Interscope, les seves vendes ascendeixen a 31 milions d'àlbums i 58 milions de senzills. De fet, The E.N.D és el tercer àlbum amb més vendes de senzills a la història, també es troben els àlbums The Beginning i Monkey Business. A més, segons la RIAA, la banda ocupa el segon lloc com l'artista amb les descàrregues més grans de tots els temps, amb més de 42 milions de descàrregues entre àlbums i senzills, sent superats només per Rihanna. Les cançons "I Gotta Feeling", "Boom Boom Pow", "My Humps" i "Where is the Love?", van ser unes de les 100 cançons més reeixides de la dècada dels anys 2000. Dues d'elles dins dels deu primers llocs. Black Eyed Peas va ocupar el lloc número 7 entre els 100 artistes més reeixits d'aquella dècada d'acord amb Billboard.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila