Blackmore's Night



Blackmore's Night és un grup de folk renaixentista liderat per Ritchie Blackmore (guitarra clàssica i elèctrica) i Candice Night (lletres i veu).


La història de Blackmore's Night es remunta al 1990 quan Ritchie, llavors guitarrista de Deep Purple, va conèixer Candice amb què compartia un apassionat interès pel Renaixement.


Després d'abandonar Deep Purple el 1993 i gravar un àlbum amb Rainbow anomenat Stranger in Us All, en què Candice va intervenir fent els cors, Ritchie va començar a interessar-se en la idea de portar la música renaixentista al públic contemporani. El 1997 la parella estava preparada per començar un nou conjunt. El nom va sorgir de la unió dels seus dos cognoms.


L'àlbum del debut, Shadow of the Moon va ser un èxit immediat, especialment a Europa. Els àlbums següents, Fires at Midnight sobretot, es van caracteritzar per un increment de música rock amb guitarra sense perdre una base de Folk rock. Amb el pas del temps, Candice Night ha augmentat la seva participació, tant com a cantant com tocant un ampli ventall d'instruments del Renaixement.


El grup actua a fires i festivals renaixentistes i medievals. També fa concerts en solitari en locals característics ambientats amb el seu estil. Així, fan gires per castells d'Europa, on toquen en ambients històrics, per a una audiència sovint vestida d'època, com la gira realitzada "Castle and dreams" (castells i somnis).

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila