Bunny Wailer



Bunny Wailer, conegut com Jah B1 (Kingston, 10 d'abril de 1947-Ib., 2 de març de 2021) va ser un cantant, compositor i percussionista jamaiquí. Va ser un dels membres originals del grup de reggae The Wailers, juntament amb Bob Marley i Peter Tosh.


Bunny Wailer va néixer a Kingston el 1947, però va passar la majoria de la seva infància a Nine Mile, on va conèixer Bob Marley. Es van mudar a Trenchtown.


Va estar de gira amb The Wailers a Anglaterra i els Estats Units, però aviat va decidir no deixar la seva illa.


The Wailers anaven adquirint difusió internacional i l'atenció se centrava en Bob Marley, mentre que Bunny Wailer i Peter Tosh van passar a ocupar un lloc cada vegada més marginal al grup. Bunny Wailer i Peter Tosh van deixar el 1974 The Wailers per prosseguir carreres solistes. Van ser reemplaçats per I Threes, la qual cosa va constituir una moguda per eixamplar la base d'èxit per als Wailers al mercat no jamaiquí.


Després de deixar The Wailers, Bunny es va enfocar més a la seva fe. S'identificà amb el moviment rastafari, com els altres membres del grup. Després d'haver fallat en la producció de discos pel seu propi compte, va coproduir una quantitat dels seus enregistraments sota el seu segell Solomonic.


Va escriure gran part del seu material i va enregistrar molts talls del repertori de The Wailers. Bunny va treballar al principi en l'estil Roots reggae, transmetent normalment els seus missatges polítics i espirituals.


També li va anar bé enregistrant en el més popular i típicament apolític estil Dancehall. Bunny Wailer va guanyar el premi Grammy al millor àlbum de Reggae el 1990, 1994 i 1996.


Bunny va ser detingut per 14 mesos per possessió il·legal de cànnabis.


Mentrestant, The Wailers signava un contracte amb JAD, comprometent-se a gravar amb ells.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila