Burning



Burning va ser un grup de rock de Madrid creat el 1974 per José Casas Toledo (Pepe Risi, guitarra), Juan Antonio Martín Díaz (Toño Martín, veu), Enrique Pérez (baix) i Ernesto Estepa (Tito, bateria). Més tard s'uniria Juan Antonio Cifuentes Laso (Johnny Cifuentes, teclats). Els dos darrers van deixar la banda a finals dels 70.


Encara que Burning van començar cantant en anglès, van ser, al costat del corrent del rock urbà (del qual mai en van formar realment part) i altres grups i solistes com Moris i Tequila (amb els quals van conformar una escena paral·lela i molt diferent del que aleshores s'estilava), responsables de la normalització de l'idioma espanyol durant la segona meitat dels 70 al rock espanyol.


Tot i que mai van pertànyer al moviment conegut com a moguda madrilenya (perquè van sorgir anys abans i perquè estilísticament i estèticament representaven una cosa molt diferent) sí solen ser considerats una mena de precursors del seu esperit i so. De fet, moltes bandes novaoleras van reconèixer els seus dèbits envers ells. Cosa que també han fet grups espanyols sorgits ja al segle XXI.


El seu estil, que ha estat fidel a les seves arrels des del principi, beu del rock and roll clàssic, el rythm and blues i el blues (tot i que als seus inicis també van ser molt influïts pel glam rock), amb referents clars com Lou Reed, Johnny Thunders, The New York Dolls, els vells rockers dels 50-60 i, sobretot, The Rolling Stones.


Burning va fer el seu últim concert el 5 d'octubre del 2019 a la ciutat que el va veure néixer, Madrid. Però realment l'últim concert de Johnny Burning ha estat a La Gran Via madrilenya el 15 de maig de 2021, presentant el seu últim disc Fem-ho.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila