Cómplices



Còmplices és un duet musical espanyol creat el 1987 per Teo Cardalda i la seva parella María Monsonís.


Després de deixar la seva anterior agrupació (Cops Baixos), Teo s'uneix a la seva parella Maria Monsonis, i junts formen el grup Còmplices. El seu primer àlbum, Manzanas, s'edita el 1988, destacant les cançons «Dama del riu» i «Seràs el meu còmplice». Després del seu segon disc, que es llança el 1989 amb el títol Ángeles desangelados, Tino DiGeraldo i Billy Villegas deixen l'agrupació, que queda llavors com un duo musical.


El 1990 llancen el seu tercer àlbum d'estudi que titulen La dansa de la ciutat, del qual es desprèn la seva cançó més representativa, «És per tu», amb la qual aconsegueixen gran reconeixement a països com Mèxic i Colòmbia, i es posicionen com un duo musical reconegut tant a Espanya com a Hispanoamèrica.


El 1991 editen el seu quart disc, Està plorant el sol, del qual es desprenen cançons com «Quan dorms», «Ulls gitanos» i «Està plorant el sol», aconseguint un èxit raonable amb aquest treball.


Posteriorment, el 1993, realitzen el seu cinquè disc, Preguntas y flores, i se'n destaquen dos temes: l'homònim que dóna nom a l'àlbum i «El pintor de l'arc de Sant Martí».


El 1994 graven el seu primer disc en viu que titulen Bàsic. Després d'aquest material el duo es pren un descans d'aproximadament cinc anys en què no graven cap material.


El 1999 tornen amb el seu setè treball discogràfic, Cousas de meigas, del qual es desprèn la cançó, «Avui necessito».


El 2000 realitzen el seu vuitè disc, al que anomenen simplement Còmplices, material influenciat amb idees de l'Índia.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila