Dave matthews Band



Dave Matthews Band (també coneguts per l'acrònim DMB) és una banda nord-americana de rock formada l'any 1991 a Charlottesville, Virgínia. La banda va ser fundada pel cantant, compositor i guitarrista Dave Matthews, el baixista Stefan Lessard, el baterista Carter Beauford i el saxofonista LeRoi Moore; als quals se'ls va unir el violinista Boyd Tinsley poc temps després. Després de la mort de Moore el 2008, Jeff Coffin va prendre el seu lloc com el saxofonista principal de la banda.


Des del 1998 fins al maig del 2008 la banda va comptar amb la presència del teclista Butch Taylor durant les presentacions en viu i l'any 2005 es va integrar el trompetista Rashawn Ross, encara que tots dos músics no estan inclosos entre els membres oficials del grup. Un altre important músic que forma part del grup durant presentacions en viu, però no és part oficial de la banda, és el guitarrista Tim Reynolds.


Dave Matthews Band és coneguda per les seves gires anuals pels Estats Units i Europa durant l'estiu, on presenten les seves cançons en viu amb llargues improvisacions de les mateixes i elaborats xous de vídeo i llums. Pel que fa a les lletres de la banda, aquestes s'enfoquen en temes variats com l'amor, el sexe, gaudir de la vida, l'ús de marihuana i la fi del racisme, entre d'altres.


El seu anterior disc d'estudi, Big Whiskey and the GrooGrux King, llançat el 2009, va debutar al primer lloc de la llista Billboard dels Estats Units, fent d'aquest el seu cinquè àlbum d'estudi consecutiu a assolir aquesta posició en el llançament, un rècord que comparteixen amb Metallica. D'acord amb la RIAA, Dave Matthews Band ha venut al voltant de 31 milions d'unitats només als Estats Units, cosa que els col·loca entre els 100 artistes més venuts de la història.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila