Diego Vasallo

 


Diego Vasallo Barroso (Sant Sebastià, 2 d'abril de 1966) és un intèrpret, compositor i lletrista pop espanyol. Al llarg dels anys, ha anat explorant diferents estils (tecno, rock, bossa nova o música jazz). A més, és pintor i aficionat a dibuixar còmics.


Va fer els seus primers passos en un grup de pop anomenat Los Dalton, en què tocava amb Juan Ramón Viles, que més tard s'incorporaria a Duncan Dhu com a bateria. El 1984 va conèixer Mikel Erentxun, amb qui aviat va connectar. Així, després de l'abandonament del cantant del grup Los Dalton, i davant la proposta de Mikel de formar un grup, Diego va acceptar començar un nou camí musical, que fet i fet seria el definitiu. Van buscar un nom i Mikel va proposar Duncan Dhu.


L'agost del 1984 comencen a gravar algunes maquetes amb cançons d'un estil proper al rockabilly, i ofereixen les primeres actuacions en directe pels bars de Sant Sebastià. Al programa de ràdio Noves factories Duncan Dhu grava la seva primera maqueta, amb què Diego viatja a Madrid amb Mikel a lliurar-la a les discogràfiques. Finalment, i després de passar per diverses, els accepten a la companyia independent anomenada GASA (creada pels membres del grup Esclarecidos) que els inclouen en un disc de joves promeses anomenat L'única alternativa, en què Duncan Dhu inclou 2 cançons. L'1 de febrer de 1985 signen el seu primer contracte discogràfic, i es publica el seu àlbum debut, anomenat Por tierras escocesas. Amb Duncan Dhu ha publicat -fins gener de 2017 - 12 discos.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila