Dúo Dinámico



Duo Dinámico és un duo musical espanyol format el 1958 per Manuel de la Calva i Ramón Arcusa, encara en actiu. Se'ls considera un dels grups pioners i més influents del pop espanyol, així com precursors del fenomen fan a la dècada de 1960. Entre els seus temes més coneguts destaquen Quinze anys té el meu amor, Voldria ser, Amor d'estiu i Resistiré. També van ser compositors i productors per a altres artistes, incloent-hi l'autoria del tema La, la, amb què Massiel va guanyar el Festival d'Eurovisió 1968 en representació d'Espanya.


El Duo Dinámico és un grup format el 1958 per Manuel de la Calva (1937) i Ramón Arcusa (1936), dos joves de Barcelona que s'havien conegut en una fàbrica de motors d'aviació. Tots dos eren aficionats a la música i arran de la seva amistat van començar a freqüentar locals de jazz a la seva ciutat. La primera actuació oficial va tenir lloc el 28 de desembre de 1958, al programa «La comarca ens visita» de Ràdio Barcelona. Encara que havien pensat anomenar-se The Dynamic Boys, el locutor es va negar a fer servir un nom anglès i el va traduir per «Duo Dinámico».


Després de diverses aparicions a la ràdio, De la Calva i Arcusa van deixar els seus llocs de treball la tardor de 1959 per gravar un primer EP de quatre cançons amb Gramòfon Odeón (EMI), el primer tema del qual va ser Recordant-te. Des del principi, el Duo Dinámico va destacar per un estil musical propi, tant en cançons originals com en adaptacions nord-americanes, que els convertiria en precursors del fenomen fan juvenil a Espanya. • Al començament dels anys 1960 gravarien un total de 36 EP amb quatre temes cadascun, majoritàriament sense títol.


El seu primer gran èxit a nivell nacional va venir amb la pel·lícula Botón de ancla (1961), rodada quan tots dos estaven complint el servei militar. A la banda sonora es recollien les seves cançons més populars, entre les quals destaca Quinze anys té el meu amor. Després de la seva estrena, es convertirien en una de les primeres bandes espanyoles que va fer gira per Amèrica Llatina. La resta de pel·lícules protagonitzades per ells són Busqueme a esta noia (1964, juntament amb Marisol), Escala a Tenerife (1964) i noia per a dos (1966)

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila