Grace Jones



Grace Beverly Jones (Spanish Town, Colònia de Jamaica, 19 de maig de 1948) és una cantant, compositora, model, productora i actriu jamaiquinonord-americana.


Als 13 anys es va mudar amb els germans a la casa dels seus pares a Siracusa (Nova York). Jones va començar la seva carrera de model a l'estat de Nova York i més tard a París (França), treballant per a firmes com Yves Saint Laurent i Kenzo, i apareixent a les portades de prestigioses revistes de moda com Elle i Vogue. Va treballar amb els fotògrafs Helmut Newton, Guy Bourdin i Hans Feurer, fent-se coneguda mundialment per la seva característica aparença andrògina.


El 1977, Jones va signar un contracte discogràfic amb Island Records, convertint-se inicialment en l'estrella de la discoteca novaiorquesa Studio 54. Al començament dels vuitanta canvia el seu estil cap al reggae, el funk, el new wave i la música pop, col·laborant freqüentment amb el dissenyador gràfic Jean-Paul Goude i amb Sly & Robbie. Els seus àlbums més populars inclou Warm Leatherette (1980), Nightclubbing (1981) i Slave to the Rhythm (1985). Com a cantant va aconseguir èxits notables amb Pull Up to the Bumper, Private Life, I've Seen that Face Before i Slave to the Rhythm. El 1982 va llançar la col·lecció de vídeos musicals A One Man Show, dirigida per Goude.


Jones va aparèixer en algunes pel·lícules de baix pressupost als Estats Units durant els anys setanta i principis dels vuitanta. El 1984 va debutar interpretant Zula a la pel·lícula Conan el Destructor, juntament amb Arnold Schwarzenegger i Sarah Douglas. El 1985 va aparèixer a la pel·lícula de James Bond A View to a Kill com a May Day. El 1986 va interpretar un vampir a Vamp i va actuar, tant com a actriu com a cantant a la pel·lícula de 1992 d'Eddie Murphy Boomerang. Per la seva banda, ella apareix al costat de Tim Curry a la pel·lícula de 2001 Wolf Girl. Pel seu treball a Conan, A View to a Kill i Vamp va ser nominada als Premis Saturn com a Millor Actriu de Repartiment.


El 1999, Jones va ocupar el lloc 82 de les 100 Millors Dones del Rock and Roll de VH1 i, el 2008, va ser guardonada amb el premi Q Idol. Jones va influir en el moviment de cross-dressing dels vuitanta i ha estat una inspiració per a artistes com Annie Lennox, Lady Gaga, Rihanna, Lorde, Roisín Murphy, Brazilian Girls, Nile Rodgers, Santigold, Solange i Stanka Brijevic.


El desembre del 2016, la revista Billboard la va classificar al lloc 40 com l'artista dance més reeixida de la història. El 2018 va ser condecorada amb l'Ordre de Jamaica, rebent el tractament honorífic de The Honorable Grace Jones.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila