John Mayer


John Clayton Mayer (Bridgeport, Connecticut, 16 d'octubre de 1977), conegut simplement com a John Mayer, és un guitarrista, cantant, compositor i productor discogràfic nord-americà. Es va criar a Fairfield, Connecticut, i va cursar els seus estudis al Berklee College of Music de Boston abans de mudar-se a Atlanta, Geòrgia, el 1997, on va refinar els seus coneixements musicals i va començar a aconseguir atenció mediàtica i cert seguiment. Els seus dos primers àlbums d'estudi, Room for Squares i Heavier Things, van tenir força èxit comercial, ambdós aconseguint ser certificats multiplatí. El 2003, va guanyar un premi Grammy en la categoria de millor interpretació vocal pop masculina per la cançó "Your Body Is a Wonderland".


Va començar la seva carrera tocant rock gospel acústic, apropant-se a poc a poc cap al gènere del blues, arribant a col·laborar el 2005 amb artistes com B. B. King, Buddy Guy i Eric Clapton i formant el John Mayer Trio. La influència del blues és palesa en el seu àlbum Continuum, llançat al setembre de 2006. Va guanyar el premi Grammy en la categoria de millor àlbum vocal pop per Continuum i el de millor interpretació vocal pop masculina per "Waiting on the World to Change" a la gala número 49 dels premis Grammy del 2007. Battle Studies, el seu quart disc d'estudi, va sortir al mercat el novembre del 2009.


La cursa de Mayer s'ha estès fins a abastar comèdia de stand-up, disseny gràfic i escriptura; ha escrit columnes per a algunes revistes, entre elles Esquire. També es dedica a activitats filantròpiques a través de la seva pròpia fundació, "Back to You". A més, des del 2006, a causa d'una sèrie de relacions personals, ha aparegut amb certa assiduïtat a les revistes de la premsa rosa.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila