Los Tres Sudamericanos

 


Los Tres Sudamericnaos és un trio musical paraguaià, format inicialment el 1959 per Ànima Maria Vaesken, Casto Darío Martínez i Johnny Torales.


Torales havia estat enviat sent nen per la seva família a Buenos Aires, perquè cursés els seus estudis. Va començar la seva carrera musical i va tornar després a Asunción. Va gravar com a solista un parell d'àlbums, un amb l'orquestra de Lucio Milena i un altre amb l'Orquestra Novel, per al segell Guarania. Cantava temes paraguaians en guaraní i espanyol, i també versions en anglès de temes popularitzats per Frank Sinatra i Bing Crosby.


Casto Darío va destacar des de petit com a intèrpret d'harmònica i després va canviar a la guitarra. Ànima Maria era una noia de quinze anys estudiant de magisteri, coneguda de Darío, que solia tocar el piano i cantar en festes familiars.


El nom de Los 3 Sudamericanos ho van adoptar quan van ser convocats per Columbia Argentina per gravar a Buenos Aires un àlbum, que va tenir un gran èxit a Argentina, encara que a Paraguai va rebre algunes crítiques perquè els temes tradicionals paraguaians van ser interpretats amb arranjaments modernitzats. Van decidir radicar-se a Argentina per continuar gravant. Abans de viatjar Alma i Johnny van haver de contraure matrimoni, ja que ella era menor.


A principis de la dècada dels 60 viatgen a Espanya, on adquireixen una enorme popularitat i on s'instal·len el 1965. Recorren el món amb les cançons, obtenint discos d'or pels seus grans èxits. El 1984 Casto Darío decideix tornar al Paraguai i deixa el grup. El 1988 ingressa com a tercer integrant Daniel Barrera. Des del 1990 fins a l'actualitat, completa el conjunt el músic Dioni Velázquez. El 2011 participen convidats especialment a les festes pel Bicentenari de la Independència del Paraguai, aconseguint enorme èxit davant milers i milers de persones. Ànima, Johnny i Dioni segueixen presentant-se com en els millors temps.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila