Mary Hopkin



Mary Hopkin (Pontardawe, Gal·les, 3 de maig de 1950) és una cantant de música folk britànica. Posseeix una veu de soprano. Després de casar-se el 1971 amb el productor nord-americà Tony Visconti, també va col·laborar com a artista convidat sota el seu nom de casada, Mary Visconti, en discos produïts pel seu marit, encara que va tornar a actuar sota el seu nom de soltera el 1976 .


Mary va néixer a Pontardawe (País de Gal·les) en una família de llengua gal·lesa. Quan era jove cantava els diumenges als oficis de l'església. Va començar la seva carrera musical com a vocalista el 1967 amb un grup folk anomenat Selby, Set and Mary; és quan va gravar un àlbum de cançons populars gal·leses3 per a una discogràfica local, anomenada Cambrian, abans de signar per al segell Apple Records. La model Twiggy va posar en contacte Mary amb Paul McCartney, Peter Sinfield i, per a Itàlia, Mogol després de guanyar Mary el concurs televisiu Opportunity Knocks amb la cançó Turn, turn, turn. L'integrant del grup The Beatles, Paul McCartney , li va obrir les portes al món musical en fitxar-la per a Apple Records en 1968 i ser el seu productor.


El senzill «Those Were the Days» amb què va debutar el 1968, va ser el major èxit de tota la seva carrera, i és una versió en anglès de la cançó russa «Дорогой длинною». La cançó es va transformar immediatament en un gran èxit a Gran Bretanya i els Estats Units. Va ser número 1 a 22 països, va vendre 8 milions de còpies i va ser traduït a diversos idiomes.3


El 1969 aconsegueix el segon lloc al Festival de San Remo en companyia de Sergio Endrigo amb la cançó «Lontano dagli occhi» («Lluny dels ulls»).

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila