Middle of the Road



Middle of the Road va ser un grup de música pop originari de Glasgow, Escòcia que va comptar amb molta popularitat a tot Europa i Amèrica Llatina a la dècada de 1970.


Els seus majors èxits van ser el cover de Lally Stott: "Chirpy Chirpy Cheep Cheep" (que va vendre prop de 10 milions de còpies a tot el món), "Sagrament", "Tweedle Dee Tweedle Dum" i "Soley Soley". Per a principis de 1972, el grup havia venut més de 5 milions de discos.


La cantant Sally Carr, el baterista Ken Andrew, el guitarrista Ian McCredie i el seu germà, el baixista Eric McCredie, van fundar la banda l'1 d'abril del 1970 a Glasgow, Escòcia. Ja tocaven junts sota el nom de "Part Four" des de 1967 i posteriorment ho farien a Llatinoamèrica com "Los Caracas", nom amb què van guanyar el xou televisiu del Regne Unit Opportunity Knocks.


Es van traslladar a Itàlia el 1970 per no tenir èxit al Regne Unit, i allà van conèixer el productor de música Giacomo Tosti, que els va donar el seu so distintiu i la seva entrada a la música internacional. La banda va tenir el seu primer i major èxit al Regne Unit amb el senzill Chirpy Chirpy Cheep Cheep, que va aconseguir el lloc #1 a UK Singles Chart el juny de 1971 i es va mantenir durant un mes sencer. Després d'això, Middle of the Road va tenir cinc singles d'èxit al Regne Unit entre 1971 i 1972. La banda també va tenir fort èxit a Alemanya, on va entrar als Top 40 el 1971. Com a exemple d'això, Frank Valdor va adaptar Sagrament en un de els seus discos.


El 1974 el membre Neil Henderson dels Bay City Rollers es va unir a la banda amb la guitarra. Ell va compondre i co-escriure diverses cançons per a Middle of the Road, incloent els senzills Rockin' Soul i Everybody Loves a Winner i els discos de 1974 "You Pays Yer Money And You Takes Yer Chance" i "Postcard", tots llançats a Alemanya a través d'Ariola Records, però el seu èxit comercial no es va poder comparar amb les primeres cançons.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila