Miguel Bosé



Luis Miguel González Bosén.​ (Ciutat de Panamà, 3 d'abril de 1956), conegut com Miguel Bosé, és un músic, cantautor i actor espanyol. A banda de la nacionalitat espanyola, compta també amb les nacionalitats panamenya, italiana i colombiana.


El 1973 entra de ple a la música i dos anys després signa un contracte amb CBS, sota el segell internacional Epic. Aquest mateix any veu la llum el seu primer àlbum i la cançó Linda, versió del tema homònim de I Pooh, juntament amb altres com Amiga i La meva llibertat, aquesta de Claudio Baglioni. Amb el seu segon àlbum, Miguel Bosé, comença una carrera internacional, amb forta projecció a diversos països d'Europa. Ha llançat 20 àlbums d'estudi i ha venut més de 60 milions de còpies al món.


El 2013, va ser elegit com a Persona de l'Any per l'Acadèmia Llatina d'Enregistrament i en la cerimònia anual dels Latin Grammy. Al llarg de la seva carrera, ha gravat duets amb diverses estrelles internacionals, com Ana Torroja, Above & Beyond Julieta Venegues, Shakira, Alejandro Sanz, Laura Pausini, Ricky Martin, Fonseca, Juanes ....


Ha incursionat a més en obres literàries, com a presentador i jurat a la televisió, i s'ha involucrat en l'actuació, debutant en una pel·lícula del director italià Duccio Tessari. Destaca el seu treball com a actor a Tacones llunyanos (1991), Asseguts a la vora del matí, amb els peus penjant (1978), Cosa de bojos (1981), El cavaller del drac (1985), La reina Margot (1994), Felpudo maleït (1995), Llibertàries (1995) i Encén la meva passió (1995), entre d'altres.


Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila